maandag, juli 03, 2006

Huwelijksreis dag 7: Ambaladur op

Heerlijk geslapen en een lekker ontbijtje in Gjaargardur, doet weer een mooie dag aanbreken. Vandaag varen we 's avonds weer verder naar ijsland dus checken we uit. Tegen Gjogv ligt een berg die te beklimmen is. Er staat een bordje bij dat je tickets met halen in een cafetje (http://www.adventuregjogv.fo/). Op dit vroege tijdstip is dit nog dicht dus gaan we vast omhoog. Onderweg begint er mist uit zee op te komen. We kunnen nog net wat foto's van stoere vogels op de rotsen maken voordat we geen hand voor ogen meer zien. Dit duurt gelukkig niet lang waarna we nog een kleins tukje verder klimmen en op de top zijn.We gaan weer naar beneden in de half mist en naar de auto.


In de mistflarden rijden we over de eilanden terug naar Torshavn. Voor Torshavn is een museum met openlucht deel over het leven op de Faraoer eilanden. Het openluchtdeel is erg leuk met karakteristieke grashuisjes en authentieke Faraoer eenden en kippen. Het museum zelf bevat weinig Faraoer cultuur: alles wat ze gebruikten en hadden aan interessante spullen waren aangespoeld in een fjord of gemaakt van aangespoelde spullen. Hierna nog even wat te lunchen gehaald in het 'grootste' winkelcentrum van de Faraoer en nog even Torshavn doorgelopen. Hier Eefje nog even op de foto gezet met een leuk schapenbeeld. Na alle schapen langs de wegen en op de wegen ga je toch aan ze hechten.

Redelijk op tijd rijden we naar de Smyrill. Hier hoeven we niet lang te wachten en in no time staan we op de boot.Vanavond is het Nederland-Argentinie die we leuk in de Viking Bar op de boot gaan kijken. We hebben een lekkere Green Island stout beer erbij en kijken leuk voetbal. De bar zit nokvol met vooral Duitsers die vooral voor Argentinie zijn maar het blijft 0-0.Ondertussen is het weer hier op de oceaan slechter geworden. Waarschijnlijk de nazucht van een orkaan op het caribische gebied. Dit vertelde ze op de Faraoer toen het weer daar veranderde.De zee wordt wilder en een goede nachtrust is lastig. De boot maakt redelijk veel lawaai en deint er lustig op los. Uiteindelijk zijn we zo moe dat we toch inslapen.

Geen opmerkingen: