dinsdag, juli 04, 2006

Huwelijksreis dag 15, 16, 17: Laatste mineralen.. terugreis

De laatste dag op ijsland is aangebroken. In ieder geval een beetje op tijd rijden we het laatste stukje naar Seydisfjordur waar de boot vertrekt. Onderweg willen we nog foto's maken want dat is een heel mooi stuk met sneeuw en ijs en zwarte bergen. We stoppen ergens halverwege en gaan lekker foto's maken van de ijsplakaten. Het ijsmeer dat er op de heenweg lag is bijna helemaal ontdooit. Het is dus behoorlijk goed weer geweest tijdens onze vakantie! We gaan lekker nog onze laatste stenen verzamelen. De plek waar we rondkijken ligt helemaal vol met bergkristallen andere mineralen! Het is echt een treasure trove hier. We gaan helemaal los op leuke stenen en stoere mineralen. Uiteindelijk is het toch weer tijd verder te rijden. Al om een uur of tien zijn we bij de boot die er lekker bijligt. Onderweg zijn we ook hordes autos tegengekomen die nu aan hun vakantie beginnen. Hadden wij ook toen we aankwamen.

Het is al druk bij de boot. We zijn zeker niet de eerste! Ze beginnen gelukkig al vroeg met laden. Om half elf rijden we de boot op. Onze hut is nog niet klaar en we gaan lekker op het dek in een 'dek'-chair liggen lekker in het zonnetje. Het is heerlijk! We babbelen wat met mensen die 5 weken met de caravan hebben rondgetrokken.
We vertrekken nu echt en de zee is eigenlijk gelijk al flink deinende. Allebei hebben we er een beetje last van dus we gaan lekker lammen op bed. We halen nog kaartjes voor de 'da vinci code' film om twaalf uur 's nachts, helemaal leuk. De film is uitendelijk best goed. Ook het geluid en beeld zijn prima. Het is een mooie bios hier op de boot. Lekker laat rollen we in bed nadat we nog even gekeken hebben of het hier 's nachts ook nog licht is. Het is hier schemerig om 2 uur 's nachts.

Nog 2 dagen boten en dan zijn we weer thuis... Op dag 2 maken we 'savonds een tussenstop op Lerwick (hoofdstad van de Shetland eilanden) en daar is een prachtige zonsondergang waar Eef foto's van maakt. Ook zijn er jan-van-genten die naast de boot vliegen... en met natuurlijk de fitnessruimte en het kijken naar de voetbal hebben we ons goed vermaakt de laatste dagen op de boot

Geen opmerkingen: