maandag, juli 03, 2006

Huwelijksreis dag 10: Meer kraters en zeehonden

s'ochtends eerst ontbijt in de edda akureyri. Beetje rommelig allemaal met zoveel groepen bijelkaar in een aula, met typisch aula meubilair. Tom wil graag een toast met haring proberen en wonder boven wonder houden we het binnen voor de rest van de dag. Dan checken we uit en Eefje rijdt het drukke verkeer van akureyri in.....
Het is heel mooi weer, de zon schijnt enorm, het is zeker 15 graden. Onderweg zien we een enorme witte uil voor de auto langsvliegen. Hij kijkt ons even aan en vliegt door. Even verderop zien we nog een andere megaroofvogel met flinke prooi de weg oversteken. Wat een wilde natuur om je heen.

Volgens de reisbeschrijving moesten we van Vatsnes slechts een deel bekijken, maar we besluiten het helemaal rond te rijden, omdat halverwege terugrijden een beetje onzinnig lijkt. Eerst komen we bij Borgarviki, een cirkelvormige rots die misschien in de middeleeuwen als fort heeft gediend, maar misschien ook niet. Best cool, mooie foto's ook. Dan rijden we door richting zee waar de versteende trol Hivitserkur op ons ligt te wachten. De weg is dan wel op zn slechtst en sommige stukken moeten we stapvoets over de weg zigzaggen om alle gaten te omzeilen. Na Hivitserkur gefotografeerd te hebben rijden we verder naar Hindisvik. Volgens de reisbeschrijving zouden daar zeehonden te zien zijn. We verwachten er echter niet teveel van; het is zo afgelegen en dorpjes zijn er verder ook niet. Tot onze verbazing is er een parkeerplaatsje en een informatiebord en staan er een stuk of10 auto's geparkeerd. Er is een wandelroute van een klein uurtje die naar de breedingground van de zeehonden voert. Het is een leuke wandeling; we komen een stel nederlanders tegen die zeggen dat er zeehonden liggen maar dat er een parkeerplaatsje verderop veel meer liggen. Ook worden we aangevallen door de seeschwalbes die hun nest proberen te verdigen, ze duiken op je af en pikken naar je hoofd, zoals Tom ervaren heeft. Er liggen idd zeehonden en mbv de monopod zetten we ze er lekker op. Als we teruglopen laten de vogels ons met rust maarkomen nieuwsgierige paarden bij ons kijken. We rijden de weg verder af naar de volgende parkeerplaats met zeehonden en zetten die ook op de foto. We rijden Vatsnes weer af en komen uit bij BRU. Daar stoppen we even want Eefje moet heel nodig naar de wc. Dan nemen we er een lekker groot softijsje met chocolade topping waarmee Eefje haar shirt onderknoeit. Terwijl eefje haar gezicht gaat wassen belt tom even naar huis.

Een eindje verder rijden we langs de krater Gabrok. Het is een oude krater met gave kortmossen die erop groeien. TOm vind m helemaal geweldig en we beklimmen m nog even. Omdat het al laat is gaan we maar niet meer naar de watervallen waar we volgens onze reisbeschrijving nog heen moeten. We rijden direct naar Ensku Husin en we kunnen het wonderwel goed vinden. We worden heel leuk ontvangen door een jong vrouwtje en de kok. ze vragen meteen of we willen blijven eten... Het is een succes.


Na het eten gaan we nog even wandelen en we komen leuke paarden tegen en een hele lieve enthousiaste rode kat die eerst bang is voor de paarden en dan zo uitgebreid bij ons komt knuffelen dat we m moeilijk af kunnen schudden. Weer thuis gaan wedouchen, de dag voor morgen uitstippelen en naar bed!!! Morgen weer een nieuw avontuur!!!

Geen opmerkingen: