zaterdag, september 26, 2009

Dag 17: Seattle - Kona, Hawaii (The big Island)

De wekker gaat vroeg en we rennen snel naar beneden voor een ontbijtje. We hebben een shuttle om half zeven en tien voor half vraagt de man achter de balie al of er mensen zitten voor die shuttle: Wij dus. We eten rustig door en gaan naar boven onze spullen halen. Net zijn op de kamer of de telefoon gaat dat de shuttle loading is. OK, wij dachten nog 5 minuten te hebben, maar we haasten ons naar beneden en daar blijkt de klok al op half zeven te staan. Staan onze horloges zo verkeerd door al die tijdzones waar we doorheen kwamen? Anyway, we zijn op weg naar de airport.
Daar aangekomen vinden we al snel de Alaska Air checkins. Je kan gewoon alles zelf doen bij een terminal en dan je bagage afgeven en naar de security poortjes. Lekker snel eigenlijk. Is wel even anders dan bij intercontinentale vluchten waar het uren duurt allemaal. In no time zitten we bij de gate te wachten waar we bij de Starbucks koffie gaan halen: Eef neemt een Grande Hazelnut latte en Tom een Grande Decaf Vanilla latte. Je kan het nog veel gekker maken als je wil, maar wij vonden dit al een stoere bestelling.
Mooi op tijd kunnen we boarden en de Alaska Air vliegtuigen die naar Hawaii vliegen hebben naast het gewone logo ook een bloemenkrans op de staartvleugel.
In het vliegtuig heeft de crew ook her en der een bloem, de servetjes en zelfs op de wc vind je een bloemetje terug. Het Hawaii thema zit er goed in.
De vlucht duurt ongeveer 5 uur en we hebben lekker wat nootjes bij ons en een boekje te lezen en met maccie nog wat weblog stukken te schrijven. We komen de tijd wel door. Wederom gaan we 3 uur terug in tijd als we landen en we zijn zelfs een half uur te vroeg! Als we uitstappen slaat de hitte je in je gezicht. Het is een rare gewaarwording want dit vliegveld is een volledig openlucht vliegveld. Geen gates en slurven waar je door moet. Je stapt het vliegtuig uit en loopt door een poortje en je bent er. Ook de bagagebanden zijn gewoon buiten. Meteen heerst er een relaxde Hawaii sfeer. Er zijn wat lui die een paar dagen gaan golfen en wat groepjes die gaan vissen voor een paar dagen. Verder doet het heel rustig aan hier op The Big Island zoals ons eiland heet. De shuttles naar de car rental staan vlak bij de bagage banden en in no time staan we bij de Alamo onze auto te regelen die we gereserveerd hebben.
Van USA 2009

We mogen een auto uitzoeken bij de compact cars en daar staan er welgeteld 1. Dus goed kiezen :) Maar het is een sporty pontiac G5 en lekker rood. We laden in en checken of alles in orde is. Dan blijkt de afstandsbediening niet werken. Volgens de Alamo medewerkster zal de vorige huurder de sleutel wel mee hebben genomen tijdens het snorkelen. We krijgen een gratis upgrade naar een klasse hoger en dat is dezelfde auto maar dan een 5deurs. We laden alles over en komen er dan achter dat deze auto geen afstandsbediening heeft. OK dan hebben we er genoeg van en vinden het goed zat. De auto is verder prima en voor die paar dagen moet dat wel lukken :)
De auto is enorm laag in vergelijking met de suburban die we hadden. Dit is eigenlijk een normal size auto zo in NL beetje middenklasser size en nu we er in zitten lijkt dit echt een mini autotje dat enorm dicht op de weg ligt. Even wennen dus, maar hij rijdt prima. We kunnen ook weer onze iPod inpluggen in deze auto.
We rijden de snelweg op waar je eigenlijk nergens echt veel harder dan 35-45 mph mag rijden en stoppen bij een supermarkt om wat eten voor de komende dagen in te slaan.
We gaan wat lunchen bij de subways. Omdat het voor ons gevoel nu laat is lunchen we licht met een 6” broodje ipv een footlong.
Volgende stop is Snorkel Bob’s! We wilden lekker wat snorkelen hier en bij Snorkel Bob’s kun je snorkel gear huren voor een paar dagen. We zijn hier vier dagen en kunnen dan het beste spullen voor een week huren dat is al goedkoper. Is ook handig want dan hebben we altijd snorkelspullen in de auto liggen en kunnen het op weg naar het vliegveld weer terug brengen. Elk moment kan een snorkel moment zijn!
Snorkel Bob is een coole shop met een relaxede dude die ons DE snorkel plekjes wijst en ons onze setjes snorkels en flippers meegeeft. Ook krijgen we een mooie kaart van alle vissen mee en een overzicht van de regels onder water. Gaat helemaal goed komen, we krijgen al enorm zin het water in te duiken!
Van USA 2009

Het is al tegen drieen als we bij ons logeeradres aankomen. We rijden de weg af naar de B&B en komen in een andere wereld. Het is een regenwoud waar we door rijden. Overal gekleurde bloemen, gigantische kokosnootpalmen, bananenbomen en whatnot. De gekleurde vogels vliegen ons om de oren. De Rainbow Plantation heet de locatie en wij zitten in Hale Huna (hidden house). Een vrouwtje verwelkomt ons met een gezellige hond. Er is een buitenkeuken met overkapping die we kunnen gebruiken en ons huisje is top, met grote badkamer, slaapkamer, er is zelfs een koelkastje en een TV en een boekenplank! Hoe goed kan je het hebben. Het is rustig in de B&B er lijken verder weinig andere gasten te zijn (waarschijnlijk is het aanbreken van de herfst echt een low season).
Van USA 2009

Er is een redelijk dreigende lucht boven de stad die onze kant uitkomt en we doen snel al vast een eerste foto safari. Hadden we al gezegd hoe geweldig het hier is. Op onze varanda kijk je zo uit op de oceaan met de jungle om je heen. Er zitten ook papagaaien die van de eigenaren zijn en die maken allemaal leuke fluit geluidjes en zeggen “Hello, Hello”. Als je terug fluit gaan ze helemaal los met naar je fluiten, erg leuk.
Om ons heen groeien prachtige bloemen,ook zijn er macadamia noten (je mag ze plukken en kraken!) en koffiebessen
Van USA 2009

Van USA 2009

Het begint langzaam te regenen en we nemen onze toevlucht tot de varanda. Het is inmiddels half vijf en met die 3 uur tijdsverschil is het eigenlijk al best laat. We gaan zo maar eens een licht avondmaal maken in de buitenkeuken. Heel pittoresque en romantisch is het hier of je nu kookt of lekker op de varanda zit. Het begint nu echt stevig te regenen en het wordt ook megasnel donker hier! Na het eten maken we een kona mountain coffee die hier van de eigen plantage komt. Hoe goed kan je het hebben!
We proberen het wakker blijven te rekken maar het is nu een uur of 8 en we zijn op (eigenlijk is het 11 uur natuurlijk :) ). We gaan gewoon lekker slapen met de regen die valt (eigenlijk zou september droog moeten zijn, maar we vertrouwen er op dat het morgen droog is en de zon schijnt). Het blijft lekker een graadje of 25 en alle ramen hebben horren (sommige ramen zijn alleen maar horren zelfs). Je slaapt eigenlijk een beetje overdekt in de buitenlucht tussen alle vogel, krekel en nu dus regen geluiden.

Geen opmerkingen: