woensdag, september 16, 2009

Dag 8: Yellowstone - Glacier

Vandaag vroeg op gestaan, Tom nog even hardlopen, eef auto inpakken en ontbijt maken.. snel eten en dan de auto in.
We hebben afgesproken dat Eef de highways gaat rijden en Tom de interstates, die zijn drukker namelijk en met meer vrachtverkeer. De eerste 57 mijl zijn dus voor Eef. Yellowstone uit en dan door allerlei stateforests naar het kleine gehuchtje Livingstone waar we de interstate op gaan. Nou zeg, je moet wel een sterke maag hebben om hier sochtends te rijden. Er is hier nogal wat “roadkill” en niet van die kleintjes ook. In nederland zie je soms een dode vogel of egel langs de weg, veel groter wordt het niet.. maar hier liggen meerdere reeen, antilopes, wasberen, stinkdieren, you name it. Uitgesmeerd over de weg, in grote plassen bloed, darmen meters lang in de berm, rauwe lappen vlees in boomtakken. In de loop van de dag wordt dit allemaal opgeruimd door mannetjes met witte autootjes en een bezem (leuke baan!) maar sochtends vroeg is het allemaal nog in zn volle glorie te bewonderen, yuk.
Verder gaat het rijden allemaal heel goed, het is heerlijk rijden op zo’n weg waar verder niemand anders is en waar je alleen maar hoeft te remmen en gas te geven en niet op een miljoen andere dingen hoeft te letten.
Bij Helena gaan we de weg af om een supermarkt te zoeken. Helena is de hoofdstad van Montana met maar liefst 30.000 inwoners. Bij de supermarkt slaan we voor een hele week boodschappen in. Volgens ons gidsje zou Helena een leuk historisch centrum bezitten, we rijden er wat rond maar we kunnen het niet vinden of wij vinden het gewoon niet leuk, dat kan ook. Het is lastig om andere stops te vinden om de benen te strekken, de dorpjes op de kaart blijken piepkleine gehuchtjes, soms niet meer dan 1 grote boerderij met wat vervallen trailers eromheen. Wel mooi, dit is het Amerika waar wij van houden, grootse vlaktes, verlatenheid, geen mens te zien, mijlenver rijden zonder een andere auto te zien. het noordelijke deel van Montana bestaat voornamelijk uit graanvelden, die zijn net geoogst dus het lijkt een groot dor maanlandschap totaan de horizon, erg mooi.
Van USA 2009

Van USA 2009

We rijden het blackfoot indianen reservaat binnen. Ineens heeft ieder huis of iedere trailer ook een tipi op zn erf staan, tipisch hoor!
Om half 6 komen we aan op de Koa campground van st. mary. St.mary is ook niet echt een dorpje; het is een tankstation, 3 hotels, 2 campings en wat vervallen schuren. 
Op de camping hebben ze personeel uit Jamaica (?? komen ze hier oefenen met hun bobsleeteam?) ze komen wat ongeinteresseerd en lamlendig over maar uiteindelijk komen we toch lekker bij onze gereserveerde cabin terecht.
Tot Toms grote verdriet werkt de beloofde gratis wifi niet op macbooks... maar vreemd genoeg dan weer wel op de iphone. We kunnen dus niet bloggen maar wel mailen, nou ja, ook goed wat mij betreft.
Van Gemarkeerd

Van Gemarkeerd
De camping heeft een hot-tub (warm zwenbadje) dat tot 10 u open is. Je kunt dus in het donker buiten in een warm zwembad gaan liggen, man das lekker! Er liggen alleen ook nog allemaal bikers in die elkaar bike-verhalen aan het vertellen zijn, maar goed, verder is het lekker.
Om 10 u gaan we naar bed, voor ons doen vreselijk laat!

Geen opmerkingen: