zaterdag, maart 08, 2008

miniatuurtjes

Ook op miniatuurtjes gebied, gebeurt er zo af en toe nog eens wat. Regenachtige zondagen zijn ideaal om lekker achter wat te schilderen. Voor degene die het proces niet kennen: Op de eerstvolgende foto staan de miniatuurtjes klaar met een grondlaag. Dit zijn robotjes van roborally die nog steeds niet geschilderd zijn. Maar zoals je nu kan zien, zijn ze onder handen.


De volgende foto is een work in progress, Dit is een zogenaamde squighopper. Enorm rood moet ie zijn en een al tanden. De goblin die er op zit, zit express achterstevoren overigens.


De laatste foto is een van een miniatuur die nu echt af is. Deze had ik al een tijd liggen terwijl hij deels af was. Nu toch maar eens de laatste hand gelegd hieraan en hem voorzien van twee lagen sprayed varnish. Dit vernis laagje ziet er erg goed uit en had ik nog niet gebruikt op andere miniatuurtjes. Het is gelijk een beschermlaag en de kleuren komen er heel strak in uit. Het betekent wel dat elk foutje dat je schildert ook enorm zichtbaar word.


Genoeg miniatuur schilder tips voor nu. In een volgende blog post over de miniatuurjes wil ik nog een step by step schilder proces neerzetten. Moet ik wel denken aan foto's te maken tijdens de verschillende fasen van het voorbereiden en schilderen van een miniatuurtje.

Geen opmerkingen: