maandag, augustus 10, 2009

poldertrilogie

Deze zondag zijn we weer gaan fietsen, nu in een andere polder waaraan het Eiland van Dordrecht grenst: de Hoekse Waard.
We gingen eerst door de Kiltunnel, dat is behoorlijk steil. Omhoog is er een roltrap maar daar waren we langsgefietst.
Via 's Gravendeel kwamen we in de dorpjes Mookhoek, Schenkeldijk, Strijen, toen Cillaarshoek en via een prachtige kronkeldijk naar Westmaas. Toen langs de binnenmaas naar Mijnsheerenland, Maasdam, Puttershoek en tenslotte weer naar 's Gravendeel.

Van zomer 2009


Qua vogels viel het allemaal nogal tegen, we zagen 3 fazanten, een dode egel en een dode rat.
Eigenlijk vonden we de tocht door de Alblasserwaard tot nog toe toch het mooist. Onze tocht door de Hoekse Waard was toch een tikje saai, of heel veel boerenland of juist een woonwijk met rijtjeshuizen, maar niet genoeg leuke oude boerderijtjes waar we zo aan gewend zijn de afgelopen weekenden.

Over de dijk van Maasdam naar Puttershoek was het een ware optocht van mensen die naar de kerk gingen, het was echt slalommen tussen de hoedjes door. Groot was onze verbazing dat er in Puttershoek bij de molen een heel leuk terrasje open was! De koffiemolen! gewoon bij mensen aanhuis in een grote tuin kon je koffie drinken met zelfgebakken taart. Echt heel leuk, hele aardige mensen in de "koffiemolen met theetuin" zoals ze hetzelf noemden.

Van zomer 2009


in totaal hebben we meer dan 50 k afgelegd! Wel spierpijn nu!

2 opmerkingen:

Unknown zei

Hallo Tom en Eveliene.

Mooi dat jullie graag fietsen.
Wij, Pieternel en IK, hebben ook pas 50 km. gefietst en wel naar Emmercompascuum, naar kennissen en zijn daar 'n paar dagen gebleven.
Toen moesten we natuurlijk ook weer die 50km. terug fietsen!
Wij hadden een mooie route , héél véél door de bossen.
Groeten uit Assen.

Sabrina zei

He, de Hoekse Waard, daar worden ook chips gemaakt die bij ons in de Plus worden verkocht. Van die echte landelijke, boerenchips.
En qua spierpijn, tja dan moet je maar gemasseerd worden toch?