zondag, december 23, 2007

sneeuw in de biesbosch

zaterdagochtend vroeg op gestaan om foto's te maken in de biesbosch.
hierendaar was het een beetje achteraan aansluiten in de rij van het legertje natuurfotografen wat overal rondliep. De hele tijd liepen er mannen van middelbare leeftijd met groene jassen en grijze baarden door mn beeld.

bij het haventje een stukje voor het pontje naar werkendam:


bij het pontje naar werkendam








bij de uiterwaarden van de kop van t land:

zaterdag, december 15, 2007

Kerstboomrolgordijnleopardschilderweekend

Alle elementen voor dit weekend zijn binnen. Gisteren leuk bij Sietske en Bas geweest die nu hard puinzakken aan het sjouwen zijn! Vandaag heel Dordrecht rondgereden voor al onze spullen voor het Kerstboomrolgordijnleopardschilderweekend. Sommige activiteiten zijn al rond (Leopard draait als een dolle! Ff switchen tussen mijn spaces, stacks openen, spiegelvlak onder de dock bekijken, oh wat is ie mooi!). De boom is gehaald en staat nu in de kamer om opgetuigd te gaan worden vanavond. We zijn helemaal kerstklaar! Kerstlichtjes hangen buiten ook al leuk te hangen en de rendieren rennen door de kamer. Even vast een spoiler foto van de boom met zojuist gehaalde piek!

zondag, december 09, 2007

Druk Sinterklaas weekend

Het begin van het weekend was zaterdagmorgen 2 keer naar de milieustraat en de kringloopwinkel rijden met een volle auto. Even wat ruimte maken voordat het SintSurpriseAvondje begint natuurlijk!



Dit weekend was zaterdagavond Surprise avond in Waalwijk. We zijn allemaal druk bezig geweest om surprises te maken en gedichten te dichten. Een tafel met etagere die gevuld is met allerlei Sint-lekkernijen en het surpriseren kon beginnen! Omdat we zelf geen fototoestel bij ons hadden moeten de foto's nog komen. Het uitgebreide surprise verhaal zal dan ook nog volgen!
Naast surpriseren was het gewoon een lekker druk weekend. Er is weer druk op de zolder gewerkt. Het is nu echt bijna af. De laatste muur wordt geschilderd. Als de zolder echt helemaal af is zullen we mooie foto's gaan posten. Voor nu hier wat teasers van de zolder:









Voordat we in Waalwijk druk gingen surpriseren bleek er nog een fabrieksverkoop te zijn bij de Greve schoenfabriek in Waawlijk. Daar zijn we nog even binnengelopen. Dat was echt heel gaaf. Het is eigenlijk een soort museum. Het is een grote werkplaats waar met de hand schoenen gemaakt worden. Heel leuk om tussen de apparaten rond te struinen en te zien dat dit gewoon nog steeds ambachtelijk in Nederland gedaan wordt! We zijn er ook niet met lege handen weggegaan en om ook hier niet meteen alles te verklappen vast wat teaser foto's:




Als we dan toch bezig zijn met teasers! Vandaag hebben we naast hardlopen, de dakgoot schoonmaken en schilderen op zolder, hebben we vanmiddag alvast wat hapjes getest voor het pre-kerstdiner, kerstdiner of oud en nieuw! Wij hebben deze avond in ieder geval al heerlijk zitten smikkelen.


Nu heerlijk met een Urthel Parlus Magnificus op de bank, lekker wat voetbal kijken en de blog weer bijwerken!

zondag, december 02, 2007

Praag dag 2 Praagse burcht en terugreis

Om 8 uur hebben we de wekker gezet, we zijn enorm brak, maar we willen toch wat van de stad zien.
We ontbijten met enorm luxe taartjes en koffie en vers fruit. Dan gaan we naar de halte van de historische tram die speciaal voor sogeti door de stad rijdt. We rijden naar de laatste halte, helemaal omhoog naar de Praagse burcht.
Vanuit daar begint een rondleiding, maar wij gaan lekker op eigen gelegenheid een beetje rondstappen.

We liepen naar beneden en genieten van het uitzicht. Het is prachtig weer en ondanks de groepen toeristen afentoe heerlijk stil.
Van de burcht lopen we naar de Karelsbrug, daar is het wel heel druk met toeristen.


We lopen over de kerstmarkt en eten wat bij een restauant waar we sogeti bonnen konden inleveren.
Om 1 uur moeten we verzamelen bij het hotel. Gelukkig is het verkeer nu rustiger en in een half uur rijden we naar het vliegveld. We checken in en gaan nog even tax free shoppen. We kopen een fles Tsjechische absinth als souvenir.

Op de terugweg zitten we 1 rij achter Eduard en Sabrina en kunnen we leuk kletsen.
Om half 6 zijn we weer op Schiphol en kunnen we weer naar huis.

Praag dag 1: heen reis en spetterend feest

Om iets voor 11 komen we aan op Schiphol. We checken in en zoeken Eduard en Sabrina op. We zitten in hetzelfde vliegtuig, 4 rijen uitelkaar. Om 13.00 vertrekken 3 vliegtuigen voor Sogeti naar Praag. Helaas heeft de Tsjechische vliegtuigmaatschappij nog nooit van vegetariers gehoord en zijn er alleen broodjes ham aan boord.


Om half 3 landen we in Praag. We worden naar bussen begeleid. Het is wel spits in Praag blijkbaar, het verkeer staat hopeloos vast en pas om half 4 komen we in hotel. Het hotel is enorm chique! We hebben een enorm bed, een enorme flatscreen tv en een ligbad.


We hebben nog een ruim uur om wat door de stad te lopen. Het hotel is nagenoeg in het centrum, dus we zijn er zo. Er is een kerstmarkt op het plein bij de kerk en alles ziet er sfeervol uit. Om 17.45 verzamelen we in de hal van het hotel en vertrekken we met de bus naar het feest.


Het feest wordt gehouden in een enorme hal van een gebouw wat ooit is gebouwd voor de wereldtentoonstelling. Als we binnenkomen krijgen we allemaal champagne. Het personeel vult de hele tijd stiekum je glas bij! Als we om 20.00 gaan eten is iedereen al behoorlijk vrolijk. De eetzaal is enorm groot en de bediening opereert met militaire precisie. Steeds worden we omsingelt door een legertje obers, die dan allemaal tegelijk in 1 vloeiende bewegeing borden neerzetten of weghalen. Heel spectaculair. Na het eten begint het feest. Er is een optreden van Jamai en Rene Froger. Niet helemaal onze smaak, maar toch leuk. Om 1 uur gaan we terug naar ons hotel met de bus.