zondag, december 02, 2007

Praag dag 1: heen reis en spetterend feest

Om iets voor 11 komen we aan op Schiphol. We checken in en zoeken Eduard en Sabrina op. We zitten in hetzelfde vliegtuig, 4 rijen uitelkaar. Om 13.00 vertrekken 3 vliegtuigen voor Sogeti naar Praag. Helaas heeft de Tsjechische vliegtuigmaatschappij nog nooit van vegetariers gehoord en zijn er alleen broodjes ham aan boord.


Om half 3 landen we in Praag. We worden naar bussen begeleid. Het is wel spits in Praag blijkbaar, het verkeer staat hopeloos vast en pas om half 4 komen we in hotel. Het hotel is enorm chique! We hebben een enorm bed, een enorme flatscreen tv en een ligbad.


We hebben nog een ruim uur om wat door de stad te lopen. Het hotel is nagenoeg in het centrum, dus we zijn er zo. Er is een kerstmarkt op het plein bij de kerk en alles ziet er sfeervol uit. Om 17.45 verzamelen we in de hal van het hotel en vertrekken we met de bus naar het feest.


Het feest wordt gehouden in een enorme hal van een gebouw wat ooit is gebouwd voor de wereldtentoonstelling. Als we binnenkomen krijgen we allemaal champagne. Het personeel vult de hele tijd stiekum je glas bij! Als we om 20.00 gaan eten is iedereen al behoorlijk vrolijk. De eetzaal is enorm groot en de bediening opereert met militaire precisie. Steeds worden we omsingelt door een legertje obers, die dan allemaal tegelijk in 1 vloeiende bewegeing borden neerzetten of weghalen. Heel spectaculair. Na het eten begint het feest. Er is een optreden van Jamai en Rene Froger. Niet helemaal onze smaak, maar toch leuk. Om 1 uur gaan we terug naar ons hotel met de bus.

Geen opmerkingen: