vrijdag, december 26, 2008

Als er een schaap over de brug is....

Vanmorgen waren wij figuranten in een mooi kerstverhaal.
Al vroeg reden we naar Waalwijk voor de kerstbrunch. De lucht was mooi open, het vroor dat het kraakte... we hadden wel een beetje last van de laagstaande zon.
Toen we de Moerdijkbrug afreden ging de auto voorons ineens vol in de remmen en schoot schuin de rechter baan op. Tot onze grote verbazing liep er een schaap op de snelweg!! Wij ook vol in de remmen.. net voor het schaap kwamen we tot stilstand... op de meest linkse baan van de A16.
Een paar auto's achter ons kon op een haar na uitwijken naar de rechterbaan.
Het arme schaap stond tussen de vangrail en onze auto in, verstijfd van schrik. Door hier te blijven staan konden we het schaap wel beschermen, maar ja, we stonden zelf niet echt veilig. Met 120/130 km/u kwamen auto's de brug over en met die laagstaande zon konden ze onze alarmlichten ook niet goed zien.
Snel 112 gebeld, ze wisten er al van en er was hulp onderweg. Gelukkig was onze rijbaan inmiddels afgesloten met een rood kruis, dus de kans dat er iemand achterop knalde werd al minder. Op het fietspad over de brug stopten een paar wielrenners en op de vluchtstrook stopte ook een auto met mensen die wilden helpen, maar ja, wat kun je doen?? Eigenlijk wilden we bij het schaap blijven staan, maar we werden teruggebeld door de meldkamer dat we door moesten rijden.... dus dat hebben we toen maar gedaan. Lullig hoor, dan rij je weg en zie je je schaap staan in je achteruitkijkspiegel....
Tja, wat is veiligheid, er was wel 1 baan afgesloten, maar dat weet dat schaap natuurlijk niet...als íe weer aan de wandel was gegaan, zou er ook een groot ongeluk kunnen gebeuren.
Uiteindelijk weten we nu ook helemaal niet hoe het is afgelopen met het schaap... het staat nergens op internet, je kunt toch ook slechts 112 even terugbellen om te vragen hoe het nu met 'm gaat!
Geen idee ook waar ie vandaan kwam en waar ie heen ging, die arme jongen. Maar ik zie toch een duidelijke link met het kerstverhaal. Hij was vast op zoek naar een kindje in een stal.

1 opmerking:

Sabrina zei

Aah wat zielig man, zal wel schrikken zijn als je zoiets op de snelweg overkomt. Hopen maar dat het goed afgelopen is. Vast wel trouwens, anders was het wel te vinden op internet.