zondag, december 28, 2008

Dagje Den Haag

Derde kerstdag gingen we weereens lekker een dagje naar Den Haag.
We reden vroeg weg, zonder ontbijt. Het was heerlijk rustig op de weg en de parkeergarages in Scheveningen waren zowat leeg.
Er was een heerlijk zonnetje, maar aan het strand was de wind gruwelijk koud. We hebben een lekker strandwandeling gemaakt en nog wat leuke meeuwen gefotografeerd.
Van Scheveningen kerstvakantie


Van Scheveningen kerstvakantie


Nu het zo rustig was, waren er niet alleen meeuwen, maar ook scholeksters en strandplevieren. Tenminste, ik denk dat het strandplevieren zijn, die kleine zenuwachtige witte beestjes die over het strand renden lijken eigenlijk helemaal niet op een vogel uit mijn vogelboek.. maar ja, het zal wel weer iets zijn van een "juveniel winterkleed" ofzo waar dan geen plaatje van in staat. Het was in elk geval genieten van de scholeksters, het gaat eigenlijk helemaal niet goed met de scholeksterpopulatie in Nederland, je ziet ze steeds minder... in de biesbosch zie je er als je boft nog eentje scharrelen. Dus het was zowiezo leuk om ze hier in groepjes langs de waterlijn te zien staan.
Van Scheveningen kerstvakantie


Van Scheveningen kerstvakantie


Toen we helemaal aangevroren waren en onze wangen, benen, armen en nou ja, eigenlijk niets meer voelden, zijn we lekker gaan ontbijten bij het pannekoekenhuisje op de boulevard. We nemen een gigantische pannekoek met gember, kaneel, kaas en ananas. Langzaam warmen we een beetje op.
Om half 1 vertrekken we naar het omniversum waar we naar de film survival island. Het is een hele mooie film over albatrossen en pelsrobben en pinguins.

na de film gaan we nog even shoppen in Den Haag. Aan het eind van de middag hebben we geen zin meer om te koken en gaan we in Dordt gezellig eten bij Miro

Geen opmerkingen: