zondag, december 28, 2008

Ijsmuis

hoewel het heel koud was, wou muis toch graag naar buiten.
Ze keek wel even raar naar het ijs op de sloot!
Van Muis


Ze krabt altijd graag met 'r nagels aan de bielzen, maar dat is toch minder lekker als er rijp op ligt.
Van Muis


En lekker uit het vogeldrinkbakje drinken kan ookal niet als het bevroren is, wat jammer nu!
Van Muis


Dan maar weer snel naar binnen, lekker opwarmen op de fleece-deken en het lekker wame muizenkussen
Van Muis

Dagje Den Haag

Derde kerstdag gingen we weereens lekker een dagje naar Den Haag.
We reden vroeg weg, zonder ontbijt. Het was heerlijk rustig op de weg en de parkeergarages in Scheveningen waren zowat leeg.
Er was een heerlijk zonnetje, maar aan het strand was de wind gruwelijk koud. We hebben een lekker strandwandeling gemaakt en nog wat leuke meeuwen gefotografeerd.
Van Scheveningen kerstvakantie


Van Scheveningen kerstvakantie


Nu het zo rustig was, waren er niet alleen meeuwen, maar ook scholeksters en strandplevieren. Tenminste, ik denk dat het strandplevieren zijn, die kleine zenuwachtige witte beestjes die over het strand renden lijken eigenlijk helemaal niet op een vogel uit mijn vogelboek.. maar ja, het zal wel weer iets zijn van een "juveniel winterkleed" ofzo waar dan geen plaatje van in staat. Het was in elk geval genieten van de scholeksters, het gaat eigenlijk helemaal niet goed met de scholeksterpopulatie in Nederland, je ziet ze steeds minder... in de biesbosch zie je er als je boft nog eentje scharrelen. Dus het was zowiezo leuk om ze hier in groepjes langs de waterlijn te zien staan.
Van Scheveningen kerstvakantie


Van Scheveningen kerstvakantie


Toen we helemaal aangevroren waren en onze wangen, benen, armen en nou ja, eigenlijk niets meer voelden, zijn we lekker gaan ontbijten bij het pannekoekenhuisje op de boulevard. We nemen een gigantische pannekoek met gember, kaneel, kaas en ananas. Langzaam warmen we een beetje op.
Om half 1 vertrekken we naar het omniversum waar we naar de film survival island. Het is een hele mooie film over albatrossen en pelsrobben en pinguins.

na de film gaan we nog even shoppen in Den Haag. Aan het eind van de middag hebben we geen zin meer om te koken en gaan we in Dordt gezellig eten bij Miro

vrijdag, december 26, 2008

Als er een schaap over de brug is....

Vanmorgen waren wij figuranten in een mooi kerstverhaal.
Al vroeg reden we naar Waalwijk voor de kerstbrunch. De lucht was mooi open, het vroor dat het kraakte... we hadden wel een beetje last van de laagstaande zon.
Toen we de Moerdijkbrug afreden ging de auto voorons ineens vol in de remmen en schoot schuin de rechter baan op. Tot onze grote verbazing liep er een schaap op de snelweg!! Wij ook vol in de remmen.. net voor het schaap kwamen we tot stilstand... op de meest linkse baan van de A16.
Een paar auto's achter ons kon op een haar na uitwijken naar de rechterbaan.
Het arme schaap stond tussen de vangrail en onze auto in, verstijfd van schrik. Door hier te blijven staan konden we het schaap wel beschermen, maar ja, we stonden zelf niet echt veilig. Met 120/130 km/u kwamen auto's de brug over en met die laagstaande zon konden ze onze alarmlichten ook niet goed zien.
Snel 112 gebeld, ze wisten er al van en er was hulp onderweg. Gelukkig was onze rijbaan inmiddels afgesloten met een rood kruis, dus de kans dat er iemand achterop knalde werd al minder. Op het fietspad over de brug stopten een paar wielrenners en op de vluchtstrook stopte ook een auto met mensen die wilden helpen, maar ja, wat kun je doen?? Eigenlijk wilden we bij het schaap blijven staan, maar we werden teruggebeld door de meldkamer dat we door moesten rijden.... dus dat hebben we toen maar gedaan. Lullig hoor, dan rij je weg en zie je je schaap staan in je achteruitkijkspiegel....
Tja, wat is veiligheid, er was wel 1 baan afgesloten, maar dat weet dat schaap natuurlijk niet...als íe weer aan de wandel was gegaan, zou er ook een groot ongeluk kunnen gebeuren.
Uiteindelijk weten we nu ook helemaal niet hoe het is afgelopen met het schaap... het staat nergens op internet, je kunt toch ook slechts 112 even terugbellen om te vragen hoe het nu met 'm gaat!
Geen idee ook waar ie vandaan kwam en waar ie heen ging, die arme jongen. Maar ik zie toch een duidelijke link met het kerstverhaal. Hij was vast op zoek naar een kindje in een stal.

zondag, december 14, 2008

Rendieren kudde

Nu het huis weer aan kant is, kan de kerstversiering naar beneden. Eerst hadden we ons voorgenomen om geen boom te nemen, omdat we nu 2 agaves te overwinteren hebben. Maar toen we in het tuincentrum waren zagen we zo'n lief klein boompje! En hij is met kluit, dus misschien kunnen we hem overhouden voor volgend jaar.
Verder zien we in dat we nu wel genoeg rendieren hebben... ieder kastje, richeltje hoekje is voorzien van 2 koddig kijkende rendierjongens. Eigenlijk voel ik me een beetje bekeken door ze! Om nog maar niet te spreken van die lucht en die hoeveelheden mest die ze met zich meebrengen. En als je even niet oplet nippen ze aan je whiskey.
Van wc verbouwing


Van wc verbouwing


Buiten hebben we ook leuk de lampjes weer opgehangen
Van wc verbouwing


Van wc verbouwing

Gang is ook af

deuren geschilderd, muren geschilderd, kozijnen geschilderd. Lekker op tijd af voor de kerst. Want van 2 weken jassen en schoenen en veel gereedschap in de kamer werd eefje al behoorlijk chagrijnig.
Van wc verbouwing


Het ziet er allemaal lekker fris uit nu. Volgend project is de trap, en de overloop boven (nog 4 roze opdekdeuren te gaan!) en de slaapkamer... maar dat gaat Tom allemaal doen in zijn kerstvakantie.

Van wc verbouwing


Van wc verbouwing

kist is af

De kist is twee keer gebeitst en staat nu heerlijk aan ons voeteneind! We leggen er onze kleding op voor de volgende dag, sportkleding nachtkleding, kortom, de prachtige antieke kist is doorgaans half onzichtbaar en bedolven onder een stapel kleding!

Van wc verbouwing