dinsdag, januari 27, 2009

weg met de lamellen

Zo begin je uit te zoeken dat je een andere WC wil en zo ben je je hele huis aan het schilderen. Wat is de link ook al weer? De WC was af en de deur en gang paste niet meer bij de WC. Het gevolg is een volledige hal-renovatie (schilderwerk). Omdat de deur van de hal uitkomt in de woonkamer paste de woonkamer en met name de trap niet meer bij de deur (oh ja en de trap was wel erg aan een verf beurt toe). Wederom een schilder gevolg en deze keer de trap. Zo'n mooie trap paste niet meer bij de kleur op de muur in de woonkamer dus die moest er aan geloven. De muur is nu mooi geverfd in "Inventief". Het is een tint donkerder en bruiner dan het roze en er zit wat grijs in. Past prima bij de trap! Ondertussen is de overloop boven ook helemaal geschilderd en in style. De kozijnen van de deur zijn mooi klei en dat moet het kozijn van het raam in de woonkamer ook worden. Dus de lamellen (die we al een tijdje behoorlijk aan het verafschuwen zijn) moesten er af! Woehoe eindelijk die dingen weg. Er moest ook nog wat witte verf bijgewerkt worden dus helemaal goed. De kozijnen zijn geschuurd en klaar voor een schilderbeurt.

Wat is nu het verdere gevolg en de relatie met de titel van deze blog post zul je je af vragen. Tom vindt het feit dat de lamellen weg zijn geweldig. Muis zit heerlijk voor het raam en kan ruim heen en weer lopen en genieten van wat er zich in de tuin afspeelt. Nog een tevreden huisbewoner. Eef daarentegen voelt zich nu naakt in huis zonder de lamellen. Met name 's avonds heeft ze het idee dat de hele stadspolders binnen kunnen kijken. Dus ondanks de bakken licht die nu ineens binnen komen en Muis-TV die ineens een mega-katten-flatscreen is geworden, is het toch lastig. Er is trouwens ook gewoon muis-tv op internet te vinden, dus waar die muis van ons dan de hele dag naar zit te kijken.


De lamellen hebben op marktplaats gezet om te kijken of er interesse voor is en binnen een dag hadden we een reactie en zojuist zijn ze voor een paar euro opgehaald. Kunnen ze ergens anders hun diensten gaan bewijzen! Hoe mooi is dat.

Voor ons nu kale raam zijn we zaterdag al langs geweest voor nieuwe raambekleding. Het gaat een "luxaflex duette bottom up top down" worden in wit met een soort vezel er in. Het heeft zelfs nog extra isolerende eigenschappen en al. Gaat vast prachtig worden, maar Eef vindt dit kale raam maar niks. Ze moeten ook nog in komen meten en dan moet het allemaal besteld worden. Hoe lang kan dat nog gaan duren! Is het een kwestie van wennen of blijft het zoals het is....jullie zullen het mee maken in volgende posts....op dit BLOG......ten tan teeeeeee!

1 opmerking:

deplantings zei

Hee reizigers (ik lees dit als jullie net thuis zijn uit London).
Ik zie jullie nieuwe luxaflex. Die hebben wij ook al een paar jaar en ik zweer erbij. Heerlijk als je lang in je pyama loopt, dan doe je de bovenkant open en heb je daglicht zonder inkijk. En als je licht wil doe je ze lekker naar boven. Eindeloos varieren dus. Echt doen.
Maarre, wij hebben wel de sloebervariant, namelijk die van de HEMA. Ook erg goed, duurzaam, hij weigert nooit. De isolerende eigenschappen ken ik niet, zou je eens na kunnen vragen. Misschien kan Eeffie daar makkelijker aan wennen?

Meer info? A.s. donderdag in de trein van 16.33

Groetjes,
Laura