maandag, februari 02, 2009

Londen dag 1: Eurostar and Indian food

Om 8:29 stapten we hier voor de deur op de bus om naar Londen te gaan.
We zouden eerst met de internationale trein naar Brussel gaan en vanaf daar met de Eurostar door de tunnel naar Londen/
Eefje had op internet gezien dat de trein naar Brussel van 8.09 gecancelled was, en zat nu in de stress dat de onze van 9.09 ook gecancelled zou worden. Gelukkig reed ie gewoon, hij zat wel een beetje vol omdat iedereen van de vorige trein hier ook ingepropt was.

In Brussel moesten we echt inchecken bij een incheckbalie, net als op een vliegveld. We moesten ook door een douane waarbij onze bagage door een scanner moest, en wij zelf door een poortje! Er was ook een echte paspoortcontrole en we moesten wachten tot we konden boarden. Bij vertrek hadden we een halfuur vertraging vanwege een technisch gebrek, De treinen door de kanaaltunnel mogen maar 1 voor 1 door de tunnel volgens een strak schema. Toen we bij de tunnel kwamen moesten we nog een halfuur wachten tot er ruimte was om ons in het schema in te passen. Al met al dus een uur vetraging.
Om kwart over 2 Engelse tijd komen we aan op Londen St.Pancras. We nemen de "tube" naar ons hotel in Bayswater.
Van Weekendje londen


Het Byron Hotel is een vicoriaans knus hotel. De kamers zijn klein maar licht en modern ingericht en de badkamer is ook prima in orde. In ieder geval hebben we een mooie flatscreen aan de muur hangen waar we fijn alle BBC kanalen op kunnen kijken.

Van Weekendje londen


We zijn een beetje duf van de reis en we besluiten door Kensington gardens naar Harrods te gaan lopen. Bij de winkel aangekomen duiken we eerst nog even een tearoom in om een beetje op te warmen! We drinken thee met scones erbij, hmmm.

Van Weekendje londen


Van Weekendje londen

Harrods is een gigantisch warenhuis met betaalbare maar ook onbetaalbare items. Tom koopt een pak bijzondere koffiebonen in de foodhalls. Op de boekenafdeling komt hij in gesprek met een verkoopster die een avondcursus nederlands volgt en "Freezeland" zo'n mooi gebied vindt. We kopen een boek tijdschriften, de laatste cd van Franz Ferdinand en een box met Little Britain Dvd's die in de uitverkoop was. Op de huisdierenafdeling wilden we bijna een leuk truitje voor Babs en Amy kopen, maar we vonden ze toch een beetje prijzig voor 85 pond.

Van Weekendje londen


Van Weekendje londen


Na het shoppen gaan we met de metro naar Soho, daar wemelt het van de hippe eettentjes. Wat is het overal vreselijk druk! De metro's zijn vol met mensen, de straten zijn vol met mensen en de restaurants ook. We wilden bij een hip vegetarisch tentje gaan eten, maar er staat zelfs een rij mensen voo de deur te wachten op een tafel! uiteindelijk ploffen we neer bij een authentiek Indiaas restaurantje waar we heerlijke curry met naan-brood eten.

Waarnemingen:
- Londen lijkt behoorlijk blank, in de metro, in winkels, ik had iets verwacht als in Rotterdam, maar het lijkt meer op Aarhus!
- In horrorfilms lijkt het alsof je savonds altijd vrijwel alleen in de metro zit... maar eigenlijk puilen die dingen gewoon altijd uit

Geen opmerkingen: