maandag, februari 02, 2009

Dag 3:Tate en Tower

Vanmorgen gaan we naar het Tate Modern een stoer museum in moderne kunst.
Het bleek dat onze hotelreservering toch niet inclusief ontbijt was (foutje op de website) dus we wilden onderweg naar het museum ergens ontbijten. Nou zeg, dat valt tegen in zo'n wereldstad, vrijwel alles is dicht. Pas als we vlakbij Tate zijn komen we een leuke broodjeszaak tegen, gelukkig we vielen al bijna om.
Van Weekendje londen

Het is vandaag heel guur weer, de blauwe lucht van gister is nu bedekt met grote witte en grijze wolken.
Tate geeft een overzicht van alle stromingen in de moderne kunst, heel leerzaam. Wij hadden nog nooit gehoord van het Weens actionalisme waarin kunstenaars kladden met slachtafval en hun eigen bloed, getsie deden ze dat al in de jaren 50 ? brrr. Verder zien we dingen van Appel, Magritte, Warhol, Lichtenstein etc
We mogen geen foto's maken in het museum, maar vanaf de bovenste verdieping heb je een prachtig uitzicht over de Thames en st. Pauls Cathedral
Van Weekendje londen

Om half 1 houden we het voor gezien. We gaan lopen naar een oude pub "Ye Olde Cheshire Cheese" die in ons gidsje vermeld staat, maar hij blijkt niet zo geweldig en vol. Helemaal verkleumd lopen we naar de BlackFriars, een andere oude pub die hele lekker vega gerechten blijkt te hebben. Eef gaat voor de sunday nut-roast en tom voor de veggie-burger. We blijven er een klein uurtje rondhangen met een lekkere pint.

Dan gaan we op naar de Tower een middeleeuws fort wat een belangrijke rol heeft gespeeld in de Britse geschiedenis. We krijgen een geweldige rondleiding van een Yeoman Warder, zoals de bewaarders van het fort heten. Om Warder te kunnen worden moet je 20 jaar in het leger hebben gezeten en moet je komen wonen in de tower. Hij maakt er een geweldig leuk verhaal van met veel grappen als een echte standupcomedian
Van Weekendje londen


In de Tower zijn koningen en edelen opgesloten en ter dood veroordeeld in de afgelopen 500 jaar. Het oudste gedeelte van het fort is al van 800 na christus! Het begint te sneeuwen tijdens ons bezoek en dat levert mooie plaatjes op, ook van de Tower Bridge die een eindje verderop ligt.

Van Weekendje londen


Van Weekendje londen


Van Weekendje londen


na ons bezoek aan de Tower besluiten we ons Londenavontuur met een diner bij het hippe vegetarisch restaurant Eat Two & Veg waar we ons te goed doen aan heerlijke gerechten zoals een vegetarische cottage pie en butternut crumble.

Van Weekendje londen


Van Weekendje londen


Waarnemingen:
- in Londen werken veel oost-europeanen. Vrijwel alle vrouwen in ons hotel maar ook in winkels, restaurants en pubs spreken onverstaanbaar engels met een zwaar oost-europees accent.
- je kunt een jaarabonnement kopen bij de madame tussauds?????

Geen opmerkingen: