maandag, februari 02, 2009

Dag 4: White out

de hele nacht heeft het keihard gesneeuwd. Als we sochtends opstaan ligt er zo'n 15 cm sneeuw in de straat van ons hotel. Op de BBC zijn vreselijke berichten: alle snelwegen rondom londen zijn afgesloten, de airports zijn dicht.. een hele rij metrolijnen is gesloten!! Oh nee, hoe komen we nu nog thuis!!!!!!!!
Van Weekendje londen

Van Weekendje londen


Van Weekendje londen

We besluiten meteen onze spullen te pakken en op pad te gaan. Om 9:57 zou onze trein vetrekken vanaf st.Pancras.
Om 8.15 staan we voor de dichte hekken van metrostation Bayswater... gesloten.
Er rijden geen bussen, een lollige indier biedt ons zijn auto als taxi aan, maar het lijkt ons beter het aanbod af te slaan.
We glibberen door de sneeuw naar metrostation Queensway vanaf hier schijnen we via een omweg toch nog bij het station te kunnen komen. Het station is overvol, de metro's die er stoppen zijn ook overvol. Om 9.u laten we al onze beleefdheid varen en wrikken we ons in een van de overvolle metro's en proberen niet te luisteren naar de tegensputterende geluiden die onze medepassagiers maken als we onze koffers tussen hun benen duwen.
Om 9.30 zijn we op het metrostation van St.Pancras... in de gangen zien we hoe een veiligheids medewerker een in de steekgelaten tas vindt en begint te roepen in zijn walkietalkie dat hij een "lost bag" heeft gevonden. Meteen worden bij de ingangen de luiken dichtgedaan en komen overal veiligheidsmensen vandaan rennen. Wij zijn de laatste die nog de doorgang naar het treinstation doorkomen voor alles afgesealed wordt. Jeetje net op het nippertje! We sluiten om 9.40 aan in de rij voor de douanecontrole en om 9.55 rollen we zo uit de douane de roltrap naar de trein op. Het heeft maar een haartje gescheeld.
Onderweg zien we besneeuwde weilanden en windvlagen met "drifting snow". gelukkig trekt de eurostar zich niets aan van wat vlokjes.

Van Weekendje londen




Waarnemingen:
- ook de BBC maakt zich schuldig aan het sappiger maken van het nieuws dan het werkelijk is, ze hadden het over "white outs" alsof we op de steppe van Siberie zaten verdorie
- gevoelsmatig vindt ik Londen een heel veilige stad, nergens hanggroepjongeren, geen rare types, geen opdringerige bedelaars

Geen opmerkingen: