zondag, december 13, 2009

Keuken update (1)

Wat is er allemaal gebeurd de afgelopen week wat keuken betreft? Nou eigenlijk visueel gezien niet echt heel veel, maar er is wel gewerkt natuurlijk. Woensdag zijn ze begonnen met gaten in de grond te boren en hakken voor nieuwe afvoer. Donderdag zijn er sleuven gefreesd voor nieuwe leidingen boven het werkblad. Daar komen plankjes met verlichting in de plank oppervlaktes, erg mooi maar er moet een draadje heen natuurlijk.
Bij thuiskomst donderdag zat de hele kamer (lees: huis) onder een dun laagje stof. Heerlijk! We hebben wel een beetje schoongemaakt maar omdat er komende week toch weer gewerkt gaat worden doen we het schoonmaken wel als alles grotendeels af is. Eef is vrijdag toch vrij, dus een mooi schoonmaak dagje :)

Boven het werkblad komt een koof waar de afzuiging in weggewerkt wordt onder andere. De koof wordt even groot als het werkblad, zodat je een mooi symeterisch geheel krijgt. Het framework van de koof zit er al in.
Ons huidige keukenblokje is nog blijven staan wat wasbak, vaatwasser en gasstel betreft. De koelkast is al weg sinds woensdag, dus we zijn wel blij met koud weer. Al onze koelkast spullen liggen lekker buiten in de achtertuin, heel handig zo'n grote koelkast.
De verwarming vanuit de hal is ook verlegd voor onze plintverwarming en ze hebben gelijk de buizen in de hal netjes gelegd. Toen hadden we gelijk bedacht dat een mooi strak design radiatortje eigenlijk wel beter zou staan in de hal. Dus snel ff gebeld en dat kon meegenomen worden. Er moet toch nog van alles aangesloten worden. Het oude stoffige radiatortje is al weg en afgelopen weekend hebben we een mooie kleine design radiator uitgezocht. Meer ruimte in de hal erbij ook nog en een mooie keuken straks! Woehoe!
Dat is het voor nu, volgende week gaan er echt dingen te zien zijn dus dan zullen we vaker foto's van de voortgang neerzetten.

Geen opmerkingen: