woensdag, december 23, 2009

keuken vrijwel klaar!

alleen de afzuigkap en de achterwand komen nog... maar verder issie af!
En wat issie moooi!!! Het is eigenlijk een soort klein Alessi-museum geworden nu

Van knuff

Van knuff

maar gelukkig kun je er ook nog gewoon in koken
Van knuff

en muis heeft ook weer haar plekje terug om te eten!
Van knuff

Hoogtepunten nieuwe keuken:
- het prachtige blad
- de enorme spoelbak en super kraan
- de wokbrander
- de verlichte plankjes
- de muisstille vaatwasser

"Wenpuntjes" (dingen die uiteindelijk vast wel ok zijn maar waar ik nog aan moet wennen):
- de enorme grote lades die onoverzichtelijk worden als je ze volmikt met vanalles
- de indeling van de bestekla (oneconomische vakjes waar heel veel net niet in past)
- geen haakje om theedoek op te hangen
- de oven is wat kleiner (maar heeft wel 100 extra functies!)

Wat ook fantastisch is, is dat we nu een lichtschakelaar hebben naast de kamerdeur! We hoeven nu niet meer eerst de hele donkere kamer door te struikelen om vervolgens bij de achterdeur het licht aan te doen.

zondag, december 20, 2009

nog veel meer sneeuw

vanwege de enorme hoeveelheid sneeuw hebben we het kerstdiner afgelast! Oh nee!
Nu hebben we ineens een lange middag en 2,5 kg franse kazen helemaal voor onszelf alleen...

eerst lekker buiten gaan wandelen. Een soort expeditie 71 C noord in onze achertuin. We zijn naar het pondje gelopen en weer terug. Met hardlopen doen we dat nu in een klein halfuurtje, maar ploeterend door de sneeuw werd het een hele onderneming. Wel leuk om te lopen waar nog niemand anders gelopen heeft!
Van sneeuw

Van sneeuw

Van sneeuw

Op de dijken rondom onze wijk wordt druk gesleed, er zijn zelfs mensen met snowboards bezig! Honden die lekker achter sneeuwballen aanrennen. Maar ja, wij missen een beetje de juiste assecoires om mee te kunnen doen; geen hond, geen kind en geen snowboard. Dus toen maar in de voortuin een hele grote sneeuwpop gemaakt. We hebben ook nog lampjes in de sogeti kerstboom gedaan, daar kan muis nu leuk naar kijken vanuit de vensterbank. Nou ja, als ze niet heel erg ligt te tukken dan

Van sneeuw

zaterdag, december 19, 2009

sneeuw!!

en gisteren lag er zowaar een behoorlijke laag sneeuw bij ons.
Eerst met muis samen de tuin verkend. Maar muis vond het niets dat koude spul aan de poten. Onze voorraad eten en drinken die buiten staat is ook een beetje ondergesneeuwd. Eieren en melk hebben een laagje ijs gekregen en onze box met broodbeleg moesten we ook uitgraven!

Van sneeuw

ook nog even een rondje gedaan door de polder, heleboel koude schapen!
Van sneeuw

Van sneeuw

Van sneeuw

woensdag, december 16, 2009

Keuken update (3)

Alweer een update van de keuken. Nu gaat het werk echt hard, althans is er veel van te zien. Er staan nu 2 keukenblokken eigenlijk dus krijg je een goed beeld van hoe het gaat worden.

De roze muur gaat vandaag gestucced worden en dan is eind van de week alles een heel eind! Ook de verlichting is hard aan gewerkt. Omdat we een bizarre stroomlayout hebben in ons huis wat betreft schakelaars en lichtpunten in de woonkamer (erfenis van de vorige bewoners), gaat alles met een afstandsbediening schakelaar straks. De keuken doet het nu en krijgt ook een "vaste" schakelaar bij de deur (nog steeds afstandsbediende schakelaar dus geen draden!) en we hebben straks een grote afstandsbediening om alles mee te bedienen, dimmen, tijd te schakelen en what not!

Qua apparatuur zit de vaatwasser er al in. Handig hoor dat ie lekker wat hoger zit. Ideaal met inruimen! Niet meer krom gebogen staan (nu nog een beetje krom :) ). De rest van de apparatuur kan er nu zo in gezet worden en dan kunnen we bijna weer koken en al! :)

maandag, december 14, 2009

Keuken update (2)

Een nieuwe week, nieuwe activiteiten in de keuken. Vandaag is er echt wat te zien in de keuken. Hij staat nu wel helemaal vol met kastjes die allemaal nog geplaatst moeten worden, maar de contouren beginnen duidelijk worden. Ik ben benieuwd wie gedacht had dat we inderdaad een mooie roze achterwand zouden krijgen, maar dit is een beetje hoe het moet gaan worden.

Het mausgraue deel is al geplaatst, morgen misschien wel het witte deel. De koof is ook afgetimmerd en alle draden liggen er. Onze eigen keukenblokje is nu echt helemaal weg, dus we hebben vandaag voor het eerst microwave food op en hebben boven in de badkamer afgewassen, met de hand! Gezellig hoor!

zondag, december 13, 2009

Keuken update (1)

Wat is er allemaal gebeurd de afgelopen week wat keuken betreft? Nou eigenlijk visueel gezien niet echt heel veel, maar er is wel gewerkt natuurlijk. Woensdag zijn ze begonnen met gaten in de grond te boren en hakken voor nieuwe afvoer. Donderdag zijn er sleuven gefreesd voor nieuwe leidingen boven het werkblad. Daar komen plankjes met verlichting in de plank oppervlaktes, erg mooi maar er moet een draadje heen natuurlijk.
Bij thuiskomst donderdag zat de hele kamer (lees: huis) onder een dun laagje stof. Heerlijk! We hebben wel een beetje schoongemaakt maar omdat er komende week toch weer gewerkt gaat worden doen we het schoonmaken wel als alles grotendeels af is. Eef is vrijdag toch vrij, dus een mooi schoonmaak dagje :)

Boven het werkblad komt een koof waar de afzuiging in weggewerkt wordt onder andere. De koof wordt even groot als het werkblad, zodat je een mooi symeterisch geheel krijgt. Het framework van de koof zit er al in.
Ons huidige keukenblokje is nog blijven staan wat wasbak, vaatwasser en gasstel betreft. De koelkast is al weg sinds woensdag, dus we zijn wel blij met koud weer. Al onze koelkast spullen liggen lekker buiten in de achtertuin, heel handig zo'n grote koelkast.
De verwarming vanuit de hal is ook verlegd voor onze plintverwarming en ze hebben gelijk de buizen in de hal netjes gelegd. Toen hadden we gelijk bedacht dat een mooi strak design radiatortje eigenlijk wel beter zou staan in de hal. Dus snel ff gebeld en dat kon meegenomen worden. Er moet toch nog van alles aangesloten worden. Het oude stoffige radiatortje is al weg en afgelopen weekend hebben we een mooie kleine design radiator uitgezocht. Meer ruimte in de hal erbij ook nog en een mooie keuken straks! Woehoe!
Dat is het voor nu, volgende week gaan er echt dingen te zien zijn dus dan zullen we vaker foto's van de voortgang neerzetten.

zondag, december 06, 2009

keuken nadert

nou woensdag schijnt ie dan eindelijk te komen, onze keuken!
dus van het weekend de laatste dingen ingepakt.. ons snijland ingericht als tijdelijke minikeuken en lekker de meubels geshuffeld. Laat m maar komen die keuken!
Van Muis

Van Muis

pakjesmuis

en hoe gaat het nu met muis?
Nou, heel goed, ze heeft ons huishouden weer aardig over weten te nemen. Soms dagenlang heel lief, aanhankelijk en rustig en dan ineens komt er weer een periode van onrust, dat ze niet te genieten is en door het huis heenraast als een wervelwind en luidt miauwend haar onvrede met ons deelt.

Ook weer raar nieuw gedrag: ineens niet meer bij ons op bed komen liggen, drinken uit de wc (!), heel baldadig op het aanrecht springen en daar wijnglazen omgooien, een stoel omgooien(echt knap voor zo'n klein beestje!)
Maar er zijn ook een paar hele vertederende gewoontes bijgekomen: spelen met gebruikte theezakjes en dan vooral valeriaanthee, bij het ontbijt aan tafel op schoot komen zitten en dan heel hard knorren en kroelen.
En natuurlijk gewoontes die er altijd al waren: lekker in alle dozen kruipen die je ziet, of het nu sinterklaassurprises zijn of bananendozen, schoenendozen, alles van karton is even lekker.

Van Muis

Van Muis

Van Muis

nog geen herfst

in onze tuin is het nog helemaal geen herfst. De framboos die ik van Maike heb gekregen staat er prachtig bij met een hele nieuwe scheut zo in het ochtendlicht. Nu maar hopen dat ie de winter ook overleefd, ik weet eigenlijk niet hoe winterhard franbozen zijn en of ik m misschien nog moet toedekken.
Van Muis
In de stokroos zitten weer allemaal nieuwe knoppen! Hopen dat ze met kerst uitkomen: "Er is een roos ontlooooken uit baa---rre wiiiintergrooond"
Van Muis