zondag, januari 03, 2010

weekendje Hillesheim dag 1

Op 1 januari vertrekken we naar Hillesheim, een dorpje in de Eifel, waar we een weekendje geboekt hebben in hotel Augustiner Kloster. In dordrecht scheen de zon nog, maar de rest van de rit reden we in een sneeuw en ijsstorm. Toch lag er in de Eifel niet zo heel veel sneeuw, ongeveer een centimeter. Net leuk voor de foto's.
Van knuff
Om half 4 komen we in het hotel aan. We doen nog even een korte wandeling door het Bolsdorfer Taelchen , een dalletje met rotsen en bruggetjes en watertjes, helemaal leuk in de sneeuw. We zitten meteen helemaal in de stemming! je kan hier ook een wandeling doen op blote voeten maar dat lijkt ons met -5C niet zo'n goed idee.
We zoeken een plek om iets te eten, we kiezen voor het hotel naast ons hotel omdat het er wat knusser uitziet dan de gigantische kloosterzaal bij ons. Gek genoeg staat er op de borden van dit hotel ook weer de naam van ons hotel? Dus blijkbaar komt het eten uit dezelfde keuken ofzo. we eten er een lekkere aardappelsoep en flammkuchen (een soort pannekoek-pizza crossover).
Dan gaan we lekker de sauna-anlagen verkennen. In de kelder van het hotel is een zwembad en diverse sauna's. Je mag in je badjas door het hotel heen lopen naar de sauna-anlage.. maar ja wij zijn onze slippers vergeten, dus kleden we ons daar gewoon om.. hoewel "om".. wat doe je aan als je gaat zwemmen in een zwembad bij een sauna? Toch maar gewoon een badpak? Gelukkig is het verder vrij rustig, er is alleen een andere man op een ligstoel met alleen een handdoekje, maar hij neemt geen aanstoot aan mijn badpak :-) Tom gaat lekker de sauna's in en uit, Eef vindt het tepidarium vooral erg lekker. Aangezien het sauna gebeuren tot 22u open is kunnen we nog lekker even zwemmen en luieren. Dan lekker douchen en het bed in.

Geen opmerkingen: