zondag, januari 03, 2010

Weekendje Hillesheim dag 3

Vannacht heeft het flink gesneeuwd, er ligt nu toch zeker 10 cm rond het hotel.
We genieten voor de laatste keer van het enorme ontbijt en gaan dan de auto inruimen.
Om een uur of 10 checken we uit. We rijden naar Daun daar gaan we een wandeling doen rondom 2 maaren: eerst langs het totenmaar en dan naar de Gemundener maar.
Van knuff
Heel erg mooi en sfeervol in de sneeuw. Het eerste stuk is vrij rustig maar later komen we veel gezinnen met sleeende kinderen tegen. Volgens ons boekje zou de wandeling 1.15 u duren maar wij doen er dik 2x zolang over in de sneeuw! We klimmen op de Mauseberg, een heuvel van 560 m vanwaar we een prachtig uitzicht hebben.
Het waldcafe wat we halverwege tegenkwamen was helaas dicht.. en we hadden zo'n zin in kaffee mit kuchen...
Van knuff
Om 13u rijden we weg uit Daun, tijd om naar huis te gaan. Maar we hebben nog niet gelunched en we hebben wel zin in wat warms! Net op tijd voor we de snelweg op gaan vinden we een lekker aunthentiek cafe restaurant met bikertreff, stammtisch en grote arreslee in de tuin. Ze hebben er als enig vega-gerecht Gemusefrikadellen mit pommes frites... nou dat hebben we geweten! Een bak salade , 2 gigantische groenteburgers met een bak saus en een berg friet. Helemaal voldaan en opgewarmd kunnen we de terugrit weer aan. In 3,5 uur rijden we naar huis. Het einde van een geslaagde mini-wintervakantie!

Geen opmerkingen: