woensdag, april 13, 2011

Jonas in het ziekenhuis

Afgelopen weekend waren we een weekendje weg en had Jonas op zaterdag een kleine rode vlek op zijn handje. Dat werd aan het eind van de dag zijn hele handje en het werd ook dik. Nu was ie al een beetje ziekjes (buikgriepachtig) en had een beetje koorts dus we dachten er niets van. Zondag was zijn hele handje dik en rood, maar was zijn buikgriep aan de beterende hand. Toch bleef ie koorts houden en de koorts ging ook elke dag met een half graadje omhoog.

Jonas had ondertussen Eef aangestoken met de buikgriep dus die was ook ziek zondagavond. Maandag weer terug naar huis en hebben we een afspraak bij de huisarts gemaakt voor Jonas waar we gelijk terecht konden. Die heeft het bekeken en vond het wel meevallen, maar we moesten dinsdag weer terug komen om te zien hoe het ging. Ze dacht dat het handje misschien met de koorts te maken had, blijkbaar kan je dan last van je gewrichten krijgen ook.
Dinsdag moest ik eigenlijk gaan werken maar omdat Eef zo ziek was en ik toch wel ff mee wilde zou ik wat later beginnen (de afspraak was gelukkig al om 9 uur). 's Ochtends was Jonas zijn handje nog steeds flink rood, maar ook heel zijn onderarmpje ineens! Dat vond de huisarts toch wat te snel gaan en heeft het ziekenhuis gebeld om de kinderarts er naar te laten kijken. Ik kon gelijk door naar de eerste hulp waar ik met Jonas goed opgevangen werd. De kinderarts vond het ook te snel zijn gegaan en wist niet wat het was behalve dat het heel generiek op "een" ontsteking leek. Normaal zou je dan met een antibioticum kuur weer naar huis kunnen maar omdat dat bij baby's toch altijd wat minder makkelijk is (zo'n drankje naar binnen gooien) en het effect dan te langzaam zou zijn, wilde ze dat via een infuus geven.

Daarom moest Jonas dan wel in het ziekenhuis blijven. Hij kon meteen blijven en we kregen een kamertje voor ons zelf. Het ziekenhuis heeft alles echt super geregeld. Mooie kamer, eigen badkamer en douche en er mocht 1 ouder blijven slapen. Eef was al iets beter en kon blijven slapen zodat Jonas ook borstvoeding kon blijven krijgen. Dus dat was fijn.

Hij krijgt nu vier keer per dag een antibioticum en dat slaat goed aan. Hij is vandaag echt al een stuk opgeknapt en eet ook weer (eerst dronk ie alleen nog aan de borst bij Eef en wilde ie verder niets). Hij is vandaag weer echt lekker aan het bijbunkeren.

Alles gaat dus de goede kant uit en zoals het er nu uit ziet, mag ie morgen naar huis. Wat het nu precies is, is nog onduidelijk. Er zijn bloedonderzoeken gestart die nog een paar dagen duren. De andere onderzoeken toonden inderdaad aan dat het een infectie is.
Het ziekenhuis zorgt goed voor ons en voor Jonas. Er waren vandaag Clowns waar Jonas muziek mee mocht maken en er is een grote speelkamer vol met allerlei speelgoed. Hij heeft het eigenlijk best naar zijn zin als je hem zo ziet!

1 opmerking:

Pieternel en Karel zei

Hallo Jonas, Papa en Mama.
Gelukkig zijn jullie aan de beterende hand, hopelijk ontsnap je aan verdere ziektes, maar nu je weer goed eet zul je snel opknappen!
Ook papa en mama véél sterkte.
Groeten,
Pieternel en Karel.