vrijdag, februari 22, 2013

Stoomtrein naar de Brocken

Vanuit Wernigerode kun je met de stoomtrein in 1,5 uur de hoogste berg op van Noord-Duitsland, de Brocken. Wij pakken de trein een dorpje verder, dan duurt de rit maar een halfuur en dat vinden we al lang genoeg. In het ski-dorpje Schierke ligt veel sneeuw en het sneeuwt ook als we eraan komen. We waren heel goed op tijd vertrokken, maar het blijkt dat je nog 1 km door het bos moet lopen om vanaf de parkeerplaats bij het station te komen! Uiteindelijk rent Eef vooruit om de kaartjes te halen en zijn Tom en Jonas precies op tijd op het perron. De wandeling naar het station vond Jonas maar niks in de rugdrager, maar als hij de trein ziet is hij zijn ongemak vergeten en straalt hij helemaal. Hij vindt het geweldig in de trein!
Van Blog
Van Blog
Als we de coupe instappen zitten daar nog 5 andere stellen met jongetjes tussen de 2 en de 5 jaar. Blijkbaar is de stoomtrein het perfecte uitje voor kleine jongens en hun ouders. Heel grappig om ze met zn allen zo enthousiast te zien.
Van Blog
Van Blog
De uitzichten onderweg zijn prachtig, maar bovenop de berg is het mistig. Het sneeuwt en waait en het is heel koud. Jonas vindt de trein prachtig om naar te kijken, maar als die wegrijdt heeft hij verder geen zin om in de sneeuw met andere kindjes te gaan spelen. Met veel moeite slepen we hem mee naar het hoogste punt waar we nog even rondkijken en ons verbazen over de sneeuw en de mist. Dan pakken we maar weer de eerste trein terug naar beneden. Daar mogen we extra lang inzitten omdat we een zijspoor op moeten om een tegemoetkomende trein te laten passeren. Het is hardstikke mooi.
Van Blog
Van Blog
Van Blog
Weer beneden in Schierke blijven we nog heel lang naar de treinen kijken, Jonas krijgt er geen genoeg van. Het zijn ook mooie plaatjes zo in de sneeuw!
Van Blog

Geen opmerkingen: