maandag, juni 29, 2009

verre vakantie 2009

vorig jaar hadden we zo'n geweldige reis gemaakt naar Amerika en ook dit jaar ging het weer kriebelen.
Eigenlijk vonden we Amerika zo mooi en groots, met zoveel ruimte, daar zouden we nog wel meer van willen zien. Met behulp van internet en reisgidsjes en reisburo TiogaTours hebben we de volgende route uitgedokterd.

In 2 weken rijden we van Salt lake city naar de nationale parken: Grand Teton - Yellowstone - Glacier - North cascades - Olympic
Deze parken liggen veel noordelijker dan waar we vorig jaar geweest zijn, er is minder woestijn maar wel veel bossen, bergen, wildernis en in Yellowstone ook veel vulkanische activiteit en geisers.




Dan stappen we in seattle op het vliegtuig en.. plakken we er nog een weekje Hawaii aan vast.
De route door het vaste land van Amerika ziet er alsvolgt uit


we gaan dit jaar niet met een camper, maar met de auto. Op zich is de camper wel goed bevallen, maar het is een groot log ding die niet echt opschiet. Hij zuipt benzine en het voelt gewoon niet als echt kamperen als je met je vriezer en je magnetron en je oven op pad bent. Daarom gaan we het dit jaar anders doen. We hebben een lekkere ruime SUV gehuurd (een chevrolet equinox of vergelijkbaar), waar alles inpast, maar waarmee we toch "mobiel" zijn.



Onderweg slapen we in cabins, leuke primitieve houten bungalowtjes, zoals we in schotland ook hadden. Op alle grote campings kun je deze gewoon huren. We hebben ze bijna allemaal al gereserveerd via internet, heel makkelijk.
Koken doen we dan op de veranda op een brandertje.


Vanuit Seattle vliegen we met een directe vlucht naar Hawaii. Voor Amerikanen is een weekje Hawaii net zoiets als hier een weekje canarische eilanden. Heel veel mensen gaan erheen op korte zonvakantie. Wij hebben er een klein huurautootje en slapen in B&B rainbowplantation waar ze zelf koffie en macadamianoten verbouwen! Op Hawaii hopen we te gaan zwemmen tussen dolfijnen en zeeschilpadden, bijzondere vogels te zien, oerwoud en natuurlijk het Volcano National Parc, waar je lava in zee kunt zien stromen (vanaf grote afstand met verrekijker, maar toch!) Eigenlijk is Hawaii een betrekkelijk veilige en makkelijk bereisbare bestemming waar je zoveel exotische dingen kunt zien.

Kortom een heel spannende reis. Nu maar hopen dat de Mexicaanse griep en de dreigementen van Noord Korea om Hawaii aan te vallen geen roet in het eten gooien. Eefje weet ineens vanalles over de Amerikaanse luchtafweer systemen in de atlantische oceaan en over de grieppandemie maatregelen in de staten washington, wyoming en montana

Geen opmerkingen: