zondag, juni 27, 2010

Weekendje Wieden: 't kiepenost

dit weekend gaan we nog even lekker samen een weekendje er tussenuit. Nee niet naar Londen of Parijs, zelfs niet naar Trier, maar naar Sint Jans Klooster. Hoe komen we daar nu weer bij om naar zo'n klein dorpje te gaan in de kop van Overijssel? Nou, in Sint Jansklooster zit het reisburo Tioga Tours waar we 2x onze Amerika-reis hebben geboekt. Het was ons al eerder opgevallen hoe mooi het daar is met het prachtige nationaal park de Weerribben-Wieden en alle plassen en watertjes in de buurt van Giethoorn. En nu kwam het er eens een keertje van om rustig de omgeving te verkennen!
Eefje had op internet een leuke B&B gevonden, 't kiepenost (het kippennest). Vrijdagmiddag ging ze met de trein naar Tom in Best en vanuit daar reden ze naar Sint Jans Klooster. Om een uur om 6 kwamen we er aan. Een prachtige boerderij met hobbydieren; koeien, kalfjes, varkens en kippen. Niks heerlijkers om lekkere roze varkens buiten te zien scharrelen en wroeten, wat hadden die jongens het naar hun zin!

Van weekendje wieden


Van weekendje wieden


aan de overkant van de weg staat een oude schuur die omgebouwd is tot 2 heel bijzondere apartementen, 2 "kippennesten" er zit een heerlijk tuintje bij met bankjes en ook 2 kano's, mochten we zin krijgen.
Eefje kan heerlijk uitrusten in de bedstee,
Van weekendje wieden


terwijl Tom in de tuin gaat vogelspotten. Er zitten heel veel mooie zwaluwen, vinkjes, zwanen in het watertje en er komt zelfs een buizerd boven ons cirkelen
Van weekendje wieden


Van weekendje wieden


Van weekendje wieden


Onder het dak tussen de 2 appartementen hangt een broedkast voor kerkuilen. Eefje ziet in het donker een grote witte vogel eruit vliegen, zou het een kerkuil zijn geweest? Het was te donker en te snel voorbij om hem op de foto te zetten. Dan maar een mooie foto van de mid-zomer volle maan

Van weekendje wieden

Geen opmerkingen: