woensdag, april 28, 2010

Kinderwagen!

Tjonge, we hebben een kinderwagen besteld op internet.. en hij is binnen 3 werkdagen gewoon bezorgd!
Het is de Joolz geworden, met een hoge bak en hoog stoeltje, maar toch ook met luchtbandjes.
Wat issie mooi!

Er zit een reiswieg bij en een buggy inzet, maar je kan ook de maxi-cosi erop zetten.
Verder heeft ie een boodschappenmandje onderin, maar ook nog een verzorgingstas aan de stang hangen
Van knuff


Van knuff


nu kunnen we er iedere keer lekker een rondje mee door de tuin rijden, nog een maandje of 3 wachten totdat ie echt gebruikt kan worden!

dinsdag, april 27, 2010

buikfoto 22 weken

Jeetje en dan ineens zijn we al over de helft! Wat gaat de tijd toch snel!
2 weken geleden alweer hebben we de 20 weken-echo gehad en alles was goed.
Nu zijn we druk in de weer met de babyuitzet bijelkaar sprokkelen en de babykamer in te richten.
Als thema zijn we geswitched naar "safari". De belangrijkste kleur in de kamer is groen en we hebben allemaal assecoires met safari-dieren!
Afgelopen weekend hebben we 2 groene bomen op de muur geschilderd

Van knuff

dinsdag, april 13, 2010

De nieuwe zolder

De zolder is nu echt ingericht als multifunctionele ruimte. Je kan er in werken achter de PC (tekenen en whatnot!), sporten, modellen, Gamen (Mordheim op de nieuwe vierkante bureau-tafel), schilderen en dat is het voor nu.

Multi functi dus!
De billy's zijn ingeruimd, alles past goed bij elkaar wat betreft het grijze kleuren theme waarin we het destijds al geschilderd hadden, kortom het is een groot geheel en maakt de zolder helemaal af.

donderdag, april 08, 2010

vakantie Umbrie 2010: de terugreis

op eerste paasdag rijden we weg uit Umbrie. Het is heerlijk rustig op de weg, we kunnen goed opschieten.
Om een uur of 5 stoppen we in Oostenrijk en navigeren we naar een hotelletje bij de Brennerpas, We pakken de eerste die in de TomTom staat. Het blijkt een redelijk luxe wellnesshotel te zijn met zwembad en sauna. Onze doppelzimmer heeft een plasma tv die 1,5 keer zo groot is als die van ons thuis! Het heeft ook een heel groot balkon en een prachtig uitzicht op de bergen. We gaan lekker ontspannen in het panorama zwembad met uitzicht op de bergen. Dan zijn er nog 4 soorten saunas om van te genieten!
Van umbrie2010


de volgende ochtend als we aan het paasontbijt zitten gaat het geweldig hard sneeuwen. In no-time is alles wit. Als we vertrekken ligt er een aardige laag op onze auto. Gezellig hoor. Gelukkig hebben we de winterbandjes er nog onder zitten.
Van umbrie2010


Helaas is er vandaag wel een hoop verkeer op de weg. Veel Duitsers die terugkomen van skivakantie. Pas om 22 u savonds zijn we weer thuis. Muis was heel erg blij om ons en onze bagage weer te zien.
Van umbrie2010


Een heerlijk relaxte vakantie. Gelukkig hebben we genoeg voorraad meegenomen om er nog even van na te genieten.
Van umbrie2010

Vakantie Umbrie 2010: Spoleto

Weer een middeleeuwse stad in de heuvels, weer met roltrappen....
Volgens ons gidsje zou het wemelen van de toeristen in Spoleto, maar het is er heel erg leeg. De ruimtes met roltrappen zijn gemaakt om duizenden met te transporteren, maar we zijn de enigen... een beetje raar gevoel.

Van umbrie2010


Ook hier willen we een wandeling door de heuvels gaan maken. Het is nogal lastig om het beginpunt van de wandeling te vinden. Eerst doorkruisen we het hele stadje, wat niet zo'n geweldige indruk op ons maakt, daarna sjouwen we een stukje door een olijvenboomgaard waarbij we ons afvragen wanneer er een boze boer zn hond op ons afstuurt. Dan komen we uiteindelijk op het goede gemarkeerde pad uit wat ons langs allerlei prachtige olijfhellingen voert, boerderijtjes... kapelletjes... en dan een prachtig uitzicht op de Rocca van Spoleto en de Ponte Torri. Dat is een romeins acquaduct wat nu dienst doet als brug.

Van umbrie2010


Als we terugrijden gaat het regenen. We gaan nog even boodschappen doen in het grote winkelcentrum wat aan de weg richting ons dorpje ligt. Het is er afgeladen vol met Italianen die de laatste paasboodschappen doen. Alle wagentjes liggen vol met reusachtige paaseieren en de italiaanse variant op de paasstol; de colomba een amandelcake in de vorm van een duif.
Tom neemt een Juventus-paasei mee om thuis te ontleden en Eefje koopt een colomba om te trakteren bij de cursus Italiaans.

Van umbrie2010

vakantie Umbrie 2010: Gubbio

We zijn ook een dagje naar Gubbio geweest, ook een oud stadje op een heuvel.
We hebben een wandelkaart gekocht en willen een wandeling gaan maken door de heuvels achter Gubbio. Om bij het startpunt van de wandeling te komen moeten we door allemaal schattige kruipdoor-sluipdoor straatjes en met een lift die uitkomt in de tuin van een kerk... heel grappig en vaag allemaal.

Van umbrie2010


Er zou een kabelbaan zijn die ons hoog de heuvels in kan brengen. Helaas is deze buiten werking vanwege de harde wind. Nou ja helaas, het ziet er uit als een vooroorlogs aftands ding wat ieder moment ineen kan zakken van de metaalmoeheid, dus zo rouwig moeten we er misschien niet om zijn. Dan maar tevoet de heuvels in. Op zich vindt Eefje het allemaal goed te doen, zo'n baby de berg opzeulen, het is alleen zo lastig dat ze de hele tijd moet plassen.

We komen langs de basiliek van Sant Ubaldo waar de grote kaarsen worden bewaard waar in mei een soort van traditionele race mee wordt gehouden, heel interesssant. Dan lopen we door heuvels waar hierendaar een kapelletje staat en langs een heel dicht restaurant waar echt een bord bij staat dat het open is.... zucht. Dan lopen we door een kloof die er wel erg mooi uit ziet
Van umbrie2010


en we komen ook nog langs het oude kerkhof van Gubbio wat omgeven is door hoge muren en mistroostige torentjes
Van umbrie2010


Na onze wandeling eten we een heerlijke pizzapunt met aardappelschijfjes erop bij een barretje. Die hadden we wel verdiend!

vakantie Umbrie 2010: Perugia

op een halfuurtje rijden van ons huisje ligt Perugia. Een studentenstad, een stad met 160.000 inwoners, een stad op een heuvel met een aardige geschiedenis.

Van umbrie2010


Het oude centrum ligt op een heuveltop, maar je moet buiten de stadsmuren parkeren. Met diverse roltrappen wordt je naar boven gebracht. Eenmaal boven kom je uit in de ondergrondse gangen van een middeleeuws fort. Heel spectaculair en sfeervol

Van umbrie2010


Het is een koude bewolkte dag. En natuurlijk zijn de winkels dicht tussen 13 en 16 uur! Dus we doen een stadswandeling uit ons reisgidje. We komen door middeleeuwse achterafstraatjes en pleintjes en kerkjes, etruskische putten en poorten en stadsmuren.
Na een uurtje of twee hebben we honger en eten we een lekkere pizza bij een pizzeria. Dan gaan de eerste winkels weer open en shoppen we nog wat souvenirs. Zoals een Alessi melkkannetje waarmee Tom nog betere cafe-lattes kan maken.

Van umbrie2010


Van umbrie2010

Wij vonden Perugia een hele leuke stad, zoveel leuke straatjes en winkeltjes! Echt een aanrader!

Van umbrie2010

woensdag, april 07, 2010

vakantie Umbrie 2010: Assisi

Ons huisje ligt 10km van Assisi vandaan. Die 10 kilometers zijn wel kilometers steil bergop en af over een heel smal landweggetje. Je kan ook over de snelweg, maar dat is ontzettend om en minder leuk!
We zijn tijdens onze vakantie 2x in Assisi geweest, een keer op een maandag en een keer op goede vrijdag. Op de maandag was het heeel rustig, op goede vrijdag was het gezellig druk.

Assisi is verschrikkelijk mooi, tot op het bot gerestaureerd maar toch authentiek. Het lijkt alsof over ieder plantje wat buiten staat is nagedacht door een welstandscomissie. Ieder straatje en ieder huisje, poortje, tuintje is de moeite van het bekijken waard en draagt bij aan die heerlijke Middeleeuwse sfeer die er hangt.
Van umbrie2010


De eerste keer parkeren we bij de basiliek van Assisi, we lopen zonder er echt over na te denken de basiliek binnen. Mooi, maar redelijk sober. Dan staan we ineens bij de tombe van de heilige Franciscus himself. Het is niet ons geloof en niet iets waar ik me doorgaans voor interesseer, maar het is toch indrukwekkend. Voor de tombe knielen Franciscaner monikken in een bruine habijt en met een lange zwarte baard, net als in een film. Raar eigenlijk, als je de rozenkrans wegdenkt hadden het net zo goed Moslimextremisten kunnen zijn
Van umbrie2010


De tweede keer dat we in Assisi zijn is het goede vrijdag. Er worden allerlei kerkdientsen georganiseerd en het wemelt van de monikken in de stad. Ook zijn er veel jongeren in een soort padvindersuniform die blijkbaar ook een rol hebben bij de festiviteiten. We zien een paar keer dat een groepje padvinders monikken tegenkomen die ze helemaal gaan knuffelen en omhelzen. Het zal wel een oude traditie zijn maar het ziet er toch vreemd uit, zeker met de huidige nieuwsberichten over kindermisbruik in het achterhoofd.
Van umbrie2010

Van umbrie2010


We bezoeken ook de Rocca van Assisi, een oud fort wat hoog boven de stad uittorent.
Van umbrie2010


Als we terug naar huis rijden kun je vanuit de omliggende heuvels Assisi verschrikkelijk mooi zien liggen tegen de bergflank van de monte Subasio.
Van umbrie2010

vakantie Umbrie 2010: naar de agriturismo

We zijn in 3 dagen naar Umbrie gereden, met een overnachting in Nurnberg en in Bolzano.
De eerste rijdag naar Nurnberg hebben we onafgebroken keiharde plensregen gehad onderweg, waardoor het een vermoeiende en lange rit was. We overnachten in het Motel One -hotel vlak naast het oude middeleeuwse centrum van Nurnberg. Het is koopavond en we hebben nog lekker even de tijd om door de straatjes te struinen en de sfeer te proeven. Qua sfeer een goed voorproefje van wat ons in Umbrie nog te wachten staat.

De volgende dag rijden we door naar Bolzano. Helaas blijkt heel Duitsland paasvakantie te hebben en allemaal te willen gaan skieen in Kitzbuhel, en dus allemaal tegelijk met ons op dezelfde snelweg staan. Weer een lange rijdag dus.
In Bolzano slapen we in het hotel Post Gries wat juist weer lekker oudbollig is. We kopen de eerste olijfolie en we eten wat bij lounge-cafe Exil, waar we 5 jaar geleden alweer ook heen gingen toen we met onze tent in de dolomieten kampeerden!

De laatste rijdag is het heerlijk rustig; Italianen rijden blijkbaar geen auto op zondag. We komen vroeg in de middag aan in de agriturismo Castagna alta in het dorpje Valfabbrica
Het is mooi weer, het huisje is mooi, lekker rustig, wat wil je nog meer!
Van umbrie2010


Vanaf ons huisje hebben we een heel mooi uitzicht over het dorpje en verder de vallei in
Van umbrie2010


Van umbrie2010


Ons huisje ligt aan het lange afstands wandelpad genaamd naar de heilige sint Franciscus. Zo afentoe komt er een wandelaar langs ons huisje. Op goede vrijdag kwam er wel een heel bijzondere langs

Van umbrie2010