woensdag, augustus 08, 2007

vakantie zwitserland dag 12: zermatt

we staan vroeg op en rijden naar Tasch. Daar eindigt de weg in een reusachtige terminal. We parkeren er onze auto en gaan op de trein naar zermatt. Een kort, niet echt mooi tochtje. In Zermatt kopen we tegenover het station een kaartje naar de Gornergrat-bahn. Het is al best druk. Als we instappen zit een amerikaan tegenover ons met dezelfde tas als Tom!
Het ritje met de gornergratbahn is heel mooi, het eindpunt is nog veeeeeel mooier, echt super!
We lopen wat rond, maken foto's. In het hoogste winkelcentrum van europa koopt Tom een Victorinox mesje. Dan beginnen we aan de tocht naar beneden. We komen langs een paar mooie meertjes waar we lunchen. We komen een stel fransen tegen die uitgebreid een muisje zitten te bekijken (ze denken dat t een baby-murmeltier is ofzo, maar het leek nog eerder een korenwolf). En op een eng stuk komt een duitse vrouw instructies aan eefje roepen over hoe ze moet afdalen, zucht.
Het is een lang lang lang stuk afdalen. Met name het steile lange saaie stuk voelen we nog steeds in de knieeen. De hoofdstraat is een chaos van japanners en andere groepen die doorelkaar rennen. We nemen een ijsje, bekijken horloges en uiteindelijk koopt eefje murmeltiersokken en gaan we weer naar de camping.





Geen opmerkingen: