dinsdag, november 27, 2007

Sicilie dag 2: Sicilia, Taormina et Villa d'Etna

Een 'wachruf' om 4.30 u en we zijn er uit. Spullen pakken en in de auto. Gelukkig is het vliegveld op 5 minuten afstand en we parkeren in P4.
Daarna met de lightrail naar het vliegveld, Echt een super vliegveld hoor dat dusseldorf. Alles top geregeld. Het is nog lekker rustig op het vliegveld (heel raar om 5.30).
We gaan inchecken wat snel verloopt nadat het vrouwtje echt vreemd keek of er uberhaupt wel een vlucht naar Sicicilie ging zo vroeg :)
Koffers zijn lekker licht zodat er veel mee terug kan.
We gaan lekker koffie drinken tussen de italianen. We komen er helemaal in!
Voordat we aan boord stappen halen we nog leuke magazines. We boarden in een bus die ons naar onze Airbus rijdt en we zijn onderweg! Alles gaat zeer voorspoedig. Heel mooi uitzicht over de alpen onderweg en ook italie ontvouwt zich onder ons.
In 2 uur zijn we er en in no time zijn we bij het autoverhuurbedrijf dat helaas geen lancia ypsilon meer heeft maar wel een leuke fiat panda, ook italiaans dus goed!


Met de Tomtom komen we Catania uit en we zijn op weg naar ons huisje!
We maken een tussenstop in Taormina om eerste indrukken van Sicilie op de doen en wat eten in te kopen. De tocht langs de zee is heel gaaf met prachtige uitzichten. We rijden door naar Linguaglossa en zijn tegen drieen bij Vincenzo. We bellen aan en ondertussen regent het waardoor Vincenzo eerst zijn bareto moet pakken. We rijden naar ons huisje wat een ander huisje blijkt te zijn dan we geboekt hadden. Dit is veel groter! In verband met controle?? Krijgen we villa d'etna ipv villa catagneta.
Geweldig uitzicht op de Etna natuurlijk met leuk balkonnetje keukentje, etc. Alles even authentiek siciliaans.

We instaleren ons met een haardvuur (want het koelt toch flink af) en ineens begeeft de elettricita het. Na zelf wat geklooid te hebben met de zekering rijden we naar Vincenzo en hij maakt een heel drama en baalt er zelf ook enorm van te horen aan zijn porca miseria's.
Nadat Vincenzo bijna de draden heeft laten smelten door een of andere omleiding geeft hij het op en moeten we een nachtje zonder elettricita stellen. Wel een gaslamp en ons haardvuur qua licht maar geen warm water, etc. Dus vroeg het bed in en Vincenzo heeft belooft morgen (op zondag) er wat aan te laten doen.
Toch geen slecht begin ondanks geen electriciteit. We hebben het gewoon goed naar ons zin.

Geen opmerkingen: