dinsdag, november 27, 2007

Sicilie dag 6: Mercato Castiglion di Sicilia, Taormina

Lekker rustig opgestaan en uitgebreid ontbeten op het balkon in de zon. Lekker lang genieten van het mooie weer. In de verte komen wolken aan die ons mooie zonnetje gaan verpesten dus we genieten zo lang mogelijk op het balkon.


Vertrekken naar Castiglione di Sicilia om naar de markt te gaan. Die is erg klein en zo lopen we wat door het stadje en zijn we ineens bij de griekse ruine. Die kun je helemaal beklimmen en is eigenlijk wel erg stoer. Je hebt een heel mooi uitzicht over het hele dorpje en de hele omgeving. Je kan zelfs het huis van Vincenzo zien en volgens ons ook ons huisje.


Taormina is het volgende station. Onderweg regende het enorm en stonden de wegen blank waardoor iedereen stapvoets reed. We hebben dus enorm lang over de rit gedaan, maar het was wel erg leuk. Wat je dan allemaal ziet aan hoe italianen moeilijk met een klein autotje aan het manoevreren zijn. Daarnaast nog stoere uitzichten op zee erbij maakt het toch wel weer erg leuk.
In Taormina zijn we een beetje langs wat winkeltjes gestruind en zijn we lekker in een soort middeleeuwse grot gaan lunchen met enorm goede pizza's.


Daarna nog wat door de regen door Taormina naar de auto terug. Op de terugweg komen we langs een grote supremercato waar we leuk kilo zakken bonen inslaan van ionia en lavazza. Ook halen we er een bialetti pannetje met opvouwbaar handvat. Heel handig en ook erg leuk italiaans natuurlijk!
Thuis weer een lekker vuur en een wijntje lekker borrelen en weer opwarmen van al dat rondgestruin.

Geen opmerkingen: