dinsdag, november 27, 2007

Sicilie dag 5: Vulcano

Vandaag zou het mooi weer moeten zijn en staat het eiland vulcano op de planning. Om half zeven zijn we er uit en vertrekken snel naar Milazzo dat op ruim anderhalf uur rijden licht. Een berg tolpoortjes en ruim 2 uur later rijden we Milazzo in waar we geen parkeerplek vinden. We zouden om half tien de boot willen hebben maar dat halen we niet, oh neee!! Uiteindelijk vinden we een parkeerplek en snappen waar we moeten betalen en ook vinden we een andere bootmaatschappij die om half elf vertrekt met de Aliscafo. Stoere tocht van een uurtje met allemaal vulkaan eilanden om ons heen en we zijn op Vulcano: Naamgever van alle vulkanen!!


Op vulcano gaan we de vulcano beklimmen. Het weer is super!! De opgeving is spectaculair en in een anderhalf uur klimmen staan we op de gran cratere van de vulcano!!! Adembenemende uitzichten op onder andere de Stromboli en Lipari. Een stoere rokende krater voor ons en we wandelen over de kraterrand. Dit is gewoon de hobby: kraterwandelen!!


Op de Vulcano is ook een schoolklas aangekomen en wat zwerfhonden die meedarren.
We blijven een tijdje op de krater en dalen weer af naar het stadje.
We lunchen op een zwart strandje in de zon, wat is het allemaal gaaf op Vulcano.
De boot vertrekt pas om een uur of vier terug en we gaan lekker cafe drinken en ijs eten in de gecko bar!
We halen kaartjes bij de SNAV voor de terugweg en gaan via Lipari terug naar Sicilie. Om een uur of half zes komen we aan en het is al bijna donker.


We rollen moe maar voldaan in de auto en gaan de snelweg opzoeken. Op sicilie is dat gewoon een weg die vlak is maar niet per definitie recht, eigenlijk is het een groot slalom circuit met razende italianen en bizarre wegwerkzaamheden zonder verlichting en af en toe een langzaam rijdende italiaan die de weg zoekt of aan het bellen is.
Na ruim 2 uur zijn we weer thuis en gooien er een snelle pasta in.

Geen opmerkingen: