dinsdag, november 04, 2008

blog column

Het is al weer een tijdje geleden dat we ons weblog van een update hebben voorzien. Oorspronkelijk is ons weblog dan ook meer een fotoblog en reisblog. Zijn er geen spectaculair nieuwe foto's of zijn we niet op reis :) dan valt er weinig te melden....zou je denken... Het kan natuurlijk niet zo zijn dat we niks te melden hebben. Eigenlijk hebben we gewoon geen tijd om zinnige dingen te posten (op radio 1 hebben ze vanmorgen uitgelegd dat berichtjes plaatsen op een 'BLOG' posten heet, dus bij deze ook voor diegenen die dat nog niet wisten).
Als we nu ineens op ons weblog alleen maar lappen tekst gaan plaatsen met de laatste nieuwtjes en gebeurtenissen, wordt het dan wel gelezen? Er staan dan immers geen plaatjes bij. Dit is dus eigenlijk een test om te kijken wie verder komt dan de eerste 2 regels tekst zonder foto!
Natuurlijk gebeurt er genoeg waar we het over kunnen hebben. Laten we beginnen bij onze WC verkenningen. We hebben het idee opgevat (volgens mij al meer dan een jaar geleden) om de WC een upgrade te geven. Nieuwe tegels, mooi hangend toilet, nieuw fonteintje met weggewerkte leidingen, the works zeg maar. Na onze goede ervaring met de Wooning wat betreft onze badkamer, was dat onze eerste stop. Wel aardige spullen en we hebben gebabbeld met een verkoper om een leuke WC samen te stellen (we waren nog niet heel enthousiast). Ze werkten niet meer volgens hetzelfde concept als tijdens onze badkamer en hielden nu wel heel erg veel slagen om de arm. De aannemer die uiteindelijk het werk moet komen doen kan zo honderden euris extra rekenen voor een onduidelijk hoekje wat getegeld moet worden of een kiezeltje in de muur waar hij maar moeilijk doorheen kan komen. Niet echt een bevredigend gevoel dus en onze vriend Goof die de badkamer had gedaan, werkte ook al niet meer samen met de Wooning: een slecht voorteken.
Het vervolg recentelijk is dat we maar eens verder zijn gaan kijken en het wat dichter bij huis proberen te houden. In Dordrecht zit het Showhuis. Bij lokale bedrijven heb je toch het idee dat ze aan stadsgenoten net even die extra service verlenen. In het showhuis zijn we prima geholpen. Ze hadden leuke ideeën, mooie (niet al te dure!) tegels en voor ideeën om onze koof waar de standleiding door loopt weg te werken, kregen we een kijkje in de eigen WC! Wat dit allemaal moet kosten is natuurlijk van groot belang en dit was helaas niet veel lager als wat de Wooning ons voor rekende.
We bleven achter met een goed gevoel over het werk en de ideeën van het Showhuis, maar toch met de gedachte dat dit goedkoper moet kunnen!
Al die materialen moet je toch zelf goedkoper kunnen regelen denk je dan. We gaan naar de Sani dump om ons boodschappenlijstje tegen dump prijzen mee te kunnen scoopen! En inderdaad hebben ze alles, maar komt ons boodschappenlijstje wel wat goedkoper uit, maar niet spectaculair: als we echt willen bestellen kan er zeker wat van af, maar die prijzen krijgen we niet te horen, dat kan niet zo maar op straat komen te liggen.....eh....ok.
Onze volgende stap in WC-klusjesland is werkspot.nl. Eigenlijk een geweldig concept: je plaatst je klusje op deze site en allerlei klusjesmannen en bedrijven doen een bod op de klus. Binnen 20 minuten werden we overstelpt met biedingen! Op werkspot staan klusjes van de orde van een vloertje laminaat leggen voor 100 euris, een schutting schilderen of een serre bouwen voor 10000 euro. Mijn collega's waren ook gelijk enthousiast en iemand had zelfs zijn klus: uitbouw van een half huis er meteen opgezet. Hij was zelfs zo enthousiast dat ie met google sketchup tekeningen en al dit helemaal gespecificeerd had. Ook daar was binnen een minuut of vijf de teller van biedingen al gestegen naar 10!! Hij wordt nu nog dagelijks gemaild door aannemers die de klus maar wat graag willen klaren.
Nu denk je dus dat werkspot het walhalla is voor klusjes te regelen. Er zitten best lage biedingen bij en dat schept hoop dat onze WC klus inderdaad goedkoper kan! We sturen mailtjes om verdere afspraken te maken en om te kijken wanneer de mannen aan de slag kunnen! Langzaam komen de mailtjes terug dat iedereen het eigenlijk te druk heeft om langs te komen en het toch wel voor hun bod doen en dat ze pas maart 2009 tijd hebben!!!! Wat is dat nou! Economie in crisis? Lijkt me niet met de bergen werk die de klusjesmannen en aannemers allemaal hebben. Ik vermoed dat wij lekker het showhuis nog eens met een bezoekje gaan vereren, want dat klonk zo gek nog niet (of misschien zitten ze ineens vol tot november 2009, in dat geval is onze huidige WC eigenlijk nog best prima!).

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Uit! Ik kom verder dan 2 regels als er geen plaatje bij staat! Ben erg benieuwd hoe, wat en met wie jullie in zee gaan voor de wc en natuurlijk hoe die wordt!
Groetjes, Sietske

Laura zei

Ja hoor, mij is het ook gelukt.
Nu Eeffie me stelselmatig ontwijkt in de trein, en ik die hint niet op wil pakken, lees ik gewoon met jullie mee op de blog. Dusse, vooral tekst graag. Ik moet bij blijven!