vrijdag, november 07, 2008

WCAUTOROLGORDIJN

Wat een titel om je post mee te beginnen. Ik zat te bedenken om afzonderlijke posts te doen van de laatste nieuwtjes. Eigenlijk is dat ook gek want dan krijg je een paar korte berichtjes die wel erg tam over komen. Met een titel als deze moet je wel gaan lezen, want wat betekent het in hemelsnaam! Gaat het over automatische rolgordijnen, een soort camper (WCAUTO)?, of wat!
De WC is vrij duidelijk want we waren al even bezig te kijken hoe die nu handig te renoveren. Na alle extreme lange wachttijden tot mensen een keer aan de slag kunnen hebben we het Showhuis maar langs laten komen (hadden we in de winkel al een soort offerte van). Ze zijn uiteindelijk ook erg druk en in eerste instantie konden ze ook niet voor februari 2009. Maar met wat gebabbel kon de man die ons hielp zelf wel een WCtje komen zetten! Met een beetje mazzel hebben we hem voor de kerst! Onze ideeën over tegels en WC en al konden allemaal, de koof waar de standleidingen achter lopen wordt netjes weggewerkt, het komt helemaal goed! Voorlopig niets dan lof voor het Showhuis, maar hij staat nog niet natuurlijk! :)
Wat gaat t nu worden? Eens kijken of we dat in tekst een beeld kunnen schetsen. Is ook wel weer leuk want als het werk straks klaar is moeten jullie maar beoordelen of dit een goede representatie was. De tegels worden glimmend wit op de muren tot aan het plafond. Het plafond wordt netjes afgewerkt zodat we niet hoeven te schilderen en we er een mooie lamp op kunnen hangen (geeeen inbouwspotjes die iedereen neemt blijkbaar!). De vloertegels zijn antraciet met een metaal glinstering. Deze tegels worden ook in een baan op de muur omhoog getegeld waar de zwevende Starck III zwevende pot komt te hangen. De chromen spoelplaat kan dan daar mooi midden op gemonteerd worden. Het fonteintje komt waar het al zat met de leidingen weggewerkt en een chromen design sifon. In die hoek van het fonteintje wordt ook de vloertegel omhoog getegeld zodat ook daar een leuk contrast ontstaat.
Hier een plaatje van iets wat er op zou kunnen lijken. Zo vergemakkelijken we de beeldvorming dan toch een beetje.

Hopelijk geeft dat een beetje een beeld, nu wachten op de foto's. Als bonus wordt er trouwens ook nog een buitenkraantje geïnstalleerd. Zo hoeven we niet de tuinslang in de WC aan te sluiten als we de auto willen wassen! Handig handig dus! :)
Goed de titel belooft meer dan alleen WC verhalen hoe zit het dan met het AUTOROLGORDIJN. Een deel gaat hier over een rolgordijn voor het dakraam op de slaapkamer. We hebben daar een Velux dakraam en daar moet je toch makkelijk een stndaard Velux rolgordijn op kunnen klikken. Wij zoeken naar het type dakraam en dat stond er dus niet op! Wa's dat dan! Op de Velux site kon je mailen met vragen over je dakraam. Wij het typenummer gemaild wat er wel op stond en dachten al dat er niet op gereageerd zou worden maar bijna per ommegaande kwam het bericht terug dat we een projectdakraam hebben. Voor nieuwbouwprojecten worden die blijkbaar massaal gemaakt en kunnen ze net wat anders zijn, hoe fijn! We hebben type GGL74. Mooi bestellen dat rolgordijn...... Op de Velux site bestaat dat type helemaal niet! Hoe kan dat nou. Blijkt dus een of andere projectmaat te zijn (goh gek met een projectdakraam!) en daar moet er een op bestelling voor gemaakt. Grmmbl dat klinkt al gelijk duur. Wij naar een winkel waar ze Velux spul verkopen en kunnen bestellen. Ze gingen het navragen en jawel deze week belden ze op wat het gaat kosten! Bijna de dubbele prijs van een 'normaal' niet-project dakraamrolgordijn! Dat is wel erg suf zeg. We gaan lekker op zoek naar een leuk inkortbaar rolgordijn en zorgen zelf wel dat ie blijft hangen want voor dat bedrag kunnen we heel wat zelf klussen.
Tot slot nog even wat auto perikelen. Onze nieuwe leaseauto is een bestelde Volkswagen Tiguan. Helemaal leuk, hij is in maart van dit jaar al besteld en ondertussen zijn we al weer een aantal tijdelijke auto's verder waarvan de laatste (renault Gr. Scenic) eigenlijk gewoon niet bevalt. Hij was heel handig om veel spullen uit Italië mee te nemen maar dat was het ook wel. Anyway, het duurt al even voor de nieuwe komt! Na heel wat telefoontjes blijft het onduidelijk wanneer ie nou geleverd gaat worden. Deze week na 3 dagen een paar keer per dag bellen en beloftes dat er terug gebeld zou worden, waren we er eigenlijk wel klaar mee. Helaas is van zo'n bestelling afkomen niet zo makkelijk! Er blijkt ook opeens dat de bestelde uitvoering helemaal niet meer te bestellen is! Als ie al besteld is, wordt ie nog wel gemaakt volgens de dealer. Da's fijn, alleen...wanneer?! Na nog wat gepraat over eventueel annuleren is ineens bekend dat de 'voorlopige' fabricagedatum week 49 is! De dealer gaat er alles aan doen de eerste week van januari de auto te leveren. Ben benieuwd want wat nu als dat niet lukt! De annuleren vraag staat ook al bij de leasemaatschappij dus ik ben benieuwd wat zij er mee doen. Even ter vergelijk, we hebben al een beetje rondgekeken bij andere merken en een Jeep is te leveren in 2 weken! Waaaaa!!! Ik wacht dadelijk al driekwart jaar!


Zo onderwerpen afgerond, iedereen weer op de hoogte naar wij dachten. Veel plezier met lezen..eh..dat had aan het begin moeten staan natuurlijk...anyway...veel plezier met lezen..gehad?

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Tom,

Wij zitten met dezelfde kwestie! We hebben blijkbaar een velux projectraam! Hoe hebben jullie het uiteindelijk opgelost?

Groeten Van Steenbergen.