zondag, november 23, 2008

Wii Snow

Vandaag heeft het eigenlijk de hele dag lekker gesneeuwd. Hoe stoer is dat dan, sneeuw die blijft liggen. Prachtige wintertaferelen te zien in en om het huis, het is geweldig. Heerlijk zitten werken aan de surprises vandaag maar de sneeuw lonkte! Het ging maar door. We wilden al eigenlijk vroeg naar buiten om foto's te gaan maken, maar het sneeuwde zo hard!
Uiteindelijk op pad en en er lag al een cm of 4-5. De sneeuw is ook echt goed. Het is perfecte plaksneeuw die lekker knerpt onder je voeten.
Van knuff

We hadden ons goed ingepakt en op pad door de sneeuwstorm. De dijken de polder in, waren bijna niet meer te zien vanwege de sneeuwval en de grijze/witte sneeuwlucht. Het is een perfect wintertafereel. Op onderstaande foto zie je als je goed kijkt nog een eenzame fietser voortploeteren op de dijk.
Van knuff

Ik zou verwachten dat nu de hele wijk Stadspolders sneeuwpoppen aan het maken is. Allemaal vaders met kinderen die aan het slee├źn zijn en sneeuwforten aan het bouwen zijn voor sneeuwbal gevechten. We lopen door de wijk en overal ligt een maagdelijk dek sneeuw. Hoe kan dat nou?
Vroeger als er sneeuw lag zoals nu, dan waren we niet binnen te houden. We moesten gewoon naar buiten, sterker nog, we kwamen niet meer binnen voordat we blauwe handen hadden en zo hard bibberden van de kou dat we onze jas niet meer uit kregen. Je werd op de verwarming gezet om bij te komen, een kop warme choco erin en dan weer naar buiten in je net ontdooide broek! Het was in onze wijk zelfs zo erg dat we een vader, moeder met kinderen tegenkwamen waarvan de kinderen huilend meegesleurd werden en schreeuwden om weer terug naar binnen te gaan! Van ellende hebben de ouders hun kroost weer opgepakt en naar huis gerold! Ik denk dat ze liever achter de beeldbuis kruipen om Wii Snow te spelen en met de Wii controllers sneeuwballen gingen gooien op de warme vloerverwarmde vloer. Misschien wordt er nog een sneeuwpop gebouwd met de Wii waarna de kids al snel overgaan om mario kart oid.
Van knuff

Ik heb maar even het goede voorbeeld gegeven door aan de rand van onze wijk in no time een schouderhoge sneeuwpop neer te zetten. We hebben lekker sneeuwfoto's gemaakt en kwamen na onze sneeuw wandeling met bevroren broekspijpen thuis, zoals het hoort! Warme chocomel erin (met rum, want dat mag als je ouder bent), zo geniet je van deze sneeuw.
Daarna 's avonds hutspot maken met vega hache, die echt enorm goed gelukt is. Ik denk dat we ons gaan specificeren in vega stamppotten deze winter.

Geen opmerkingen: