maandag, juli 28, 2008

Speelmuis

We hebben een nieuw spel gevonden om te spelen: het veer-in-de-intermediair-spel. Ik stop een veer tussen een paar pagina's van de intermediair (goed formaat en stevige kaft) en muis gaat vervolgens net zolang tussen de pagina's wroeten tot ze de veer vindt. Ze kan het eindeloos volhouden!


Van mijn ouders heeft muis een heus muizenkussen gekregen.
Als we savonds op de bank hangen komt muis graag tussenons in liggen op het kussen voor een lekkere kroel.


Verder heb ik nieuwe wandelschoenen gekocht, bordeauxrode Hanwags Canyon lady, ze passen enorm bij mij! Muis vindt vooral de doos heel erg leuk van de schoenen.




en hier nog een lieve foto van muis die had ingebroken in de slaapkamer toen we het bed nog op moesten maken.

Onder het scherm

Afgelopen weekend leek wel een vakantie week. We hebben zo veel gedaan en het weer was super. Voordat hier de hele weblog vol komt te staan met foto's en verhalen, is er vandaag ook ons nieuwe zonnescherm gemonteerd. Even snel de foto's want vanaf nu zitten we er lekker bij in deze hitte. Vanmorgen regende het pijpenstelen maar gelukkig kwamen ze vanmiddag pas monteren. Toen was het in ieder geval al droog en eigenlijk al gewoon heet. De zon scheen nog net niet.
Het oude scherm is weggehaald. Ze stonden wel even te kijken. Volgens de zonnescherm-mannen zag je die niet veel meer. Hij was dus echt oud! :)
De boel afgevoerd en daarna meten en boren en doen! En jawel om klokslag 4 uur vanmiddag was het zo ver: een druk op de afstandsbediening en daar ging ie! Helemaal uit en wat denk je, daar kwam ook gelijk de zon! Wat een timing zeg ik. Nu is het heerlijk toeven hier in de schaduw onder ons scherm. Wat een koelte wat een relaxedheid :)
Om jullie vast even te teasen wat fototjes (snel genomen met de kleine digi, straks nog met de grote om het hele scherm er op te krijgen, de kleine digi heeft niet zo'n grote hoek).

zondag, juli 27, 2008

Bever tillen

Naast lekker varen met de kano's, zijn we nog leuk gaan picniccen en rondbanjeren rond het bezoekerscentrum in de biesbosch. Na onze picnic komen we nog leuke zwanen tegen die gezellig met allemaal jonge zwanen aan het lunchen waren.
Er zijn nieuwe bevers uitgezet nadat de laatste bever is omgekomen onder een boom die hij zelf aan het omknagen was.
Er is een hele leuke route met allemaal weetjes over de bevers en ook kun je het aloude Hollandse bevertillen doen: Jasper geeft even een demonstratie hoe dat soepel in zijn werk gaat.
Als we daar leuk rondlopen, komen we nog allerlei spannende kikkers tegen die natuurlijk op de foto moeten. Maar ook een aantal roodwang schildpadden hebben hier een prima thuis gevonden. Ze zijn groot!


kano in de biesbosch

Het weekend kan niet op. De zondag is kano-dag! Jasper en Anke zijn om 11 u. bij ons om naar de biesbosch te gaan. We hebben kano's gereserveerd om lekker van 12 tot 2 op het water te dobberen. Ze hebben allerlei soorten kano's aldaar. We hebben 2 2-persoons kano's om een leuk rondje te gaan maken. We krijgen een kaartje mee van de watertjes en een beschrijving richting de beverburcht. Dat willen we wel eens zien!
Het varen is ontzettend leuk! We peddelen over kleine slootjes en onder nauwe bruggetjes. Het weer is geweldig en de natuur super, wat wil je nog meer. Het ziet er gewoon enorm sportief en soepel uit hoor dat kano-varen!
Nog even en we zijn profi kano-vaarders als we dit vaker gaan doen. We schieten over het water en komen ook een stukje over het o zo drukke wantij! Lekker langs de kant varend komen we een leuk scholekster tegen en zien we de beverburcht.

Eenmaal terug dobberen we voor de kade nog wat en komt er een jong ondeugend eendje langs. Het is helemaal leuk foto's maken vanuit een kano!
En dat kano varen niet helemaal makkelijk is getuigde de volgende foto dan wel. Beetje poseren voor de camera en ondertussen vrolijk het riet in varen! :)

maandag, juli 21, 2008

Precious Pupp

Afgelopen weekend in Waalwijk hadden we het over de video band van Precious Pupp die we helemaal grijs hebben gedraaid. De video band ligt nog in Waalwijk maar is echt bijna aan flarden gespeeld. Even zoeken op youtube levert twee hits op. Het kenmerkende lachje zit er in ieder geval in. Het is gewoon een superoude serie ui 1965! Maar hij is zo leuk!

dinsdag, juli 15, 2008

In bed with Muis

Eigenlijk mag Muis niet in de slaapkamer overdag. Maar de deur van de slaapkamer zit vaak niet helemaal lekker in het slot en als ze dan een beetje duwt en wringt kan ze toch stiekum naar binnen!

Muis-zoekplaatje:




















Muis die volkomen onschuldig kijkt:














Muis die niet onder de indruk is en gewoon weer verder wil slapen:


Posted by Picasa

zondag, juli 13, 2008

Tuinieren met muis

Vandaag weer eens lekker in de tuin gerommeld. Muis ook fijn mee naar buiten natuurlijk...
Er waren heel veel eendjes. Een eendje in zn eentje kan muis nog wel hebben, maar een snaterende meerkoetenfamilie is toch echt een beetje eng. Gelukkig doet ze geen enkele poging om een eendje te vangen en snapt ze toch wel dat ze het water niet in moet springen.




























De kruiden in mn teil waren dit jaar niet zo heel goed opgekomen.
Nieuwe gekocht en de in de teil gezet. Muis moest meehelpen, basilicum ruikt nu eenmaal heel lekker, ook voor katten.















De witte rawit pepers groeien ook gestaag.. ik weet alleen niet helemaal of t hoort dat ze zo paars worden.. anders hadden ze toch wel paarse rawit geheten... misschien is het een ziekte?





Posted by Picasa

Droog, droger, droogst

Jaah, we hebben een droger.
En wat voor droger! Om te compenseren voor onze benzine slurpende tank hebben we de portemonnee wat verder opengetrokken en een label A droger gekocht. 2x zo duur dan de gangbare modellen, maar bij gelijkblijvende energieprijzen (en dat is een illusie) heb je het verschil er naar 4 jaar uit.

Nooit meer chagrijnig 100 slipjes van de waslijn plukken! Dat was al geen groot genoegen, maar nu muis niets liever doet dan op het wasrek in slaap vallen, is het zeker een onaangename bezigheid, omdat je overal de haren vanaf moet kloppen.
Maar nu kan alles uit de droger meteem de kast in! De droger heeft zelfs een speciale functie voor overhemden!















En kijk eens wat een ruimte de nieuwe ketel heeft opgeleverd.
Voor die mensen die onze zolder niet kennen... de oude ketel stond ongeveer daar waar de blauwe waszak ligt. Hij begon direct naast het hekje en eindigde bij de wasmachine, die een kwartslag naar rechts stond. Zo moest je dus altijd bukken om bij de vulopening te komen en stootte je dikwijls je hoofd aan de balk! Maar die tijd is nu voorbij met onze nieuwe ketel! We hebben nu eindelijk ruimte om te wassen en te drogen!!

Posted by Picasa

Nike+ avatar

Net weer lekker hard gelopen de polder in! Met de Nike+iPod op natuurlijk. Op die manier kunnen we alle rondjes die Tom en ik lopen bijhouden en onze verbeteringen zien natuurlijk. De iPod synchroniseert gelijk met onze Nike+ account en zo kun je alles online zien. Nu kun je ook nog een avatar maken van je hardloop zelf, dus bij deze de avatar die Tom heeft gemaakt van zichzelf:

nike+minime

zondag, juli 06, 2008

Buitenmuis

Muis is deze week voor het eerst naar buiten geweest!
De eerste keer vond ze het best eng, maar na een paar keer werd ze steeds brutaler.
Ze vind het heerlijk om aan de plantjes te knagen en vliegjes te vangen. Als ze achter mn stokrozen verscholen zit, voelt ze zich helemaal een stoere tijger.
We proberen haar te leren dat ze niet over de schutting naar de buren mag, maar eigenlijk is dat onbegonnen werk. Het is heel moeilijk continu alert en consequent te zijn.... opvoeden is niks voor mij, dat zie ik al wel.




















Hier ligt ze lekker voor de peperplantjes:














Ook lastig is het om muis te leren dat ze alleen naar buiten mag als het ons uitkomt.
Als we bijna weg gaan, moet ze maar binnen blijven. Dat vindt ze niet leuk en ze zet het dan op een lengelig langgerekt miauwen, terwijl ze tegen de buitendeur aanstaat.


Posted by Picasa
Hier zie je hoe eindelijk mn stokrozen er een beetje mooi bij staan. Verder is in de tuin alles aangeknaagd, hetzij door slakken, rupsen of Muis.






















Bye bye Bensje

Afgelopen dinsdag moest Bensje weg voor een grote beurt... maar ze mocht daarna niet meer met ons mee naar huis... ze werd ingenomen door de leasemaatschappij! Er was iets mis met de versnellingsbak en de leasemaatschappij wilde de kosten niet meer betalen aangezien het contract bijna afliep.

Zo'n onverwacht afscheid valt natuurlijk altijd zwaar. Zoveel leuke dingen met r meegemaakt.... naar Ijsland, Italie, Schotland met r geweest. We hebben een fijne tijd met r gehad!
Hier staat ze op de parkeerplaats bij de dealer, als je goed kijkt zie je een traan bij haar koplamp :-)




















In afwachting van onze nieuwe auto hebben we nu een voorloopauto gekregen van de leasemaatschappij : een Hyundai Tucson. We noemen 'm Tucs, of ook wel Tucs de Tank. Want het is een enorme bak. Op zich is onze nieuwe Tiguan wel net zo groot, maar hij oogt veel subtieler... Tucs is enorm en plastic en een echte SUV.
We wilden Tux, onxe Linux-pinguinknuffel op de hoedenplank zetten... maar je ziet m niet want hij heeft geblindeerde ramen, grrr. De pinguin zit nu in een zijraampje geprakt en kan zo toch nog wat zien.
Daarnaast zuipt Tucs enorm benzine. Ook vervelend, omdat we onze nieuwe auto juist ook hebben gekozen om zn zuinigheid! Eigenlijk hadden we Tucs op principiele gronden moeten weigeren.... maar ja, een vegetarier in een Hummer is altijd nog beter dan een vleeseter in een Prius zullen we maar zeggen.

Posted by Picasa

donderdag, juli 03, 2008

Ontwikkelaars zijn net als katten. Ze luisteren niet.


Deze uitspraak kwam ik tegen in de computable en is ook online te vinden. Als je in een blad als de computable een foto van een kat tegenkomt is de aandacht meteen getrokken!
Zeker met een eigen kat en developer in huis, is dit natuurlijk een leuk verhaal wat op onze Blog thuis hoort!

dinsdag, juli 01, 2008

chipmuis

Vandaag zijn we met muis naar de dierenarts geweest om haar te laten inenten en chippen!
Ze was heel makkelijk me te krijgen, gewoon oppakken en in de draagmand prakken... dertje dicht en op pad.
Natuurlijk hadden we vandaag net een leenauto omdat de auto een beurt kreeg, en die paste net niet over de heuveltjes in de weg, dus muis werd wel een beetje heenenweer geschud! Ze zat heel erg te miauwen in de auto, maar toen we in de wachtkamer zaten was het al een stuk minder.
Het was heel leuk om de dierenarts "Muis van de Ven" te horen roepen, toen we aan de beurt waren!
Muis was heel rustig toen ze op de behandeltafel zat en ze miauwde ook niet toen ze haar prikken kreeg. Ze was gewoon lekker aan het knuffelen met ons.

Het bleek deze maand "chipmaand" te zijn bij de dierenkliniek dus we kregen nog korting ook.
We hebben weer een nieuw paspoortje voor haar en een wormenkuurtje. Over 3 weken moeten we terug voor nog een inenting en dan zijn we weer voor even klaar.