zondag, januari 02, 2011

Oudjaarsdag naar de dierentuin

We zijn de laatste dag van het jaar nog even naar de dierentuin geweest. In de dierentuin was het lekker rustig en ik heb lekker in de wagen liggen slapen terwijl pappa en mamma mij langs allemaal beesten reden.

We begonnen bij de Takin. Dit is toch wel een bijzonder beest. Hij is vrij groot (als een koe ongeveer) maar kan klimmen als een berg geit. Hij heeft zijn eigen berg en is gewend aan sneeuw want hij leeft hoog in de bergen. Met het huidige weer is hij dus helemaal in zijn element en hij was dan ook lekker op zijn eigen berg geklommen.

Bij de Pelikanen is het rustig, ze zitten lekker warm binnen namelijk. Alleen de aalscholvers zijn nog buiten.

Als de Pelikanen gevoerd worden zitten er altijd hordes reigers te wachten om ook een makkelijk visje mee te pikken. Ze zitten er nu ook, maar geen vis voor hun. Ze zitten met een hele horde in de boom!

Deze reiger is heel erg teleurgesteld dat er niet wordt gevoerd.

De kamelen staan lekker te dampen in de kou en een kameel is lekker op een houtje aan het bijten. Wat ie er aan vind, geen idee, maar kwijlend en knagend, lijkt hij het wel erg naar zijn zin te hebben.

De lepelaars zijn nog steeds buiten. Ze vinden dit weer toch lekker genoeg om even in het water te snavelen. Al lepelend snacken ze er lustig op los.

Zoals veel beesten met de kou zijn de giraffen ook binnen. Er waren te weinig vrijwilligers om sjaals te breien voor de giraffen dit jaar dus staan ze in de 'Ui' (het nieuwe verblijf voor ze). Maar binnen hebben ze het prima naar hun zin.

Nog even met mamma op de foto bij de struisvogel en de giraffen en ons rondje dierentuin zit er weer op dit jaar. Lekker frisse neus gehaald en we zijn weer een beetje opgeladen voor het nieuwe jaar.

Geen opmerkingen: