maandag, mei 27, 2013

Vakantie Zuid-Spanje: uitstapjes rond Coin

De eerste dagen was het zulk lekker weer dat het niet echt uitnodigde tot enorme excursies. Na al die kou in Nederland wilden we alleen maar genieten van de zon en met een drankje aan het zwembad hangen.

De eerste dag zijn we naar Mijas Pueblo geweest, een klein dorpje in de bergen met leuke witte huisjes en dikke toeristen op zielige arme ezels. We hebben op een pleintje onze eerste (en toevallig ook laatste) Churro's gegeten terwijl we de ezeltaxi-mensen stiekum uitlachten.


De tweede dag zijn we naar El Torcal geweest. Een natuurgebied op 1,5 u rijden met heel bijzondere rotsen. Alleen het was er erg mistig... dat was dan wel weer jammer. Bij het bezoekerscentrum bleek een overenthousiaste Nederlander te werken die bezwoer dat de mist elk moment op zou trekken. Als we nu eerst even in het winkeltje gingen kijken en dan de film gingen zien en daarna wat gingen eten... dan was daarna de mist vast weg.... NOT!!!!!



Maar wel een leuk zwaard voor Jonas gescoord.. en hoewel de film een beetje eng was is het wel goed blijven hangen .. en daarna echt superlekker gegeten in een kaal lokaaltje met een barretje waar ze echt goed eten serveerden. En ook hier hadden ze voor toeristen een Engelse kaart, maar had het personeel geen flauw idee wat er op die Engelse kaart stond. Ze pakten dan de Spaanse kaart erbij en hoopten dat alles in dezelfde volgorde stond... aaah u wilt de derde van boven...tweede bladzijde...Maar het liep altijd goed af!


We zijn naar 2 dierentuinen geweest! Eerst naar BioParc in Fuengirola en later nog naar het Selwo adventurepark in Estepona. Ze waren compleet verschillend en verrassend in allerlei opzichten....
BioParc ligt midden in de stad, is heel klein maar ontzettend mooi aangelegd en verzorgd en nieuw. De dieren hebben niet super veel ruimte maar het ziet er wel heel natuurlijk uit. Je mag hier geen eten naar binnen nemen maar er zijn een paar goede restaurants. Jonas vond de gorilla's en de krokodillen geweldig. Gorilla mannetje Ernst komt oorspronkelijk uit Blijdorp! Eefje vond de Binturong echt geweldig, nog nooit gezien zoiets.. een herdershond/beer/maki cross-over

Het Selwo park was bijna 2x zo duur als het BioParc... en zeker 4x zo groot.. maar ook een beetje oud en smoezelig. Dieren achter roestig traliewerk. Ringstaartmaki's die je bananen mocht voeren en aaien. En je mocht ook geen eten mee naar binnen nemen maar er was alleen een viezige snackbar waar je friet en burgers kon eten.. blehhh.. terwijl er wel heel veel Spaanse families met hele picknickmanden naar binnen gingen!



We zijn ook nog naar Marbella geweest en hoewel we even lekker aan het strand gezeten hebben was het verder niet echt bijzonder. Het was er erg leeg... rijen lege strandtenten en lege restaurants... een beetje mistroostig. Gelukkig was er een boulevard met beelden van Dali en daarna een speeltuin in de vorm van een piratenschip zodat zowel ouders als kind met een voldaan gevoel naar huis gingen.



Geen opmerkingen: