maandag, mei 27, 2013

vakantie Zuid-Spanje: stranden in Nerja

Helaas gaan we ons geliefde huisje in Coin verlaten, en vertrekken we naar het kustdorpje Nerja om daar nog 4 dagen aan het strand door te brengen. Nerja ligt niet aan de Costa del Sol, maar aan de Costa Tropical, een stuk kust waar het lelijke massatoerisme grotendeels aan is voorbij gegaan en waar je nog echt mooie authentieke plekjes hebt.

Je hebt er een leuke boulevard, een soort plein boven het strand met mooie uitzichten. Het heet heel pretentieus "Balcon d'Europa"


Langs de strandjes liggen rotsen en is het mooi groen. Heel anders dan die betonblokken bij Marbella! Je kan er fijn wandelen en naar de golven kijken en een ijsje eten. Best leuk zo'n strandvakantie



Nerja is wel toeristisch maar er staan dus geen betonnen flat-hotels. Wij zitten in een vakantiepark waar alles een beetje nep-spaans is. Wel in stijl maar toch niet authentiek te noemen. Veel huisjes zijn in bezit van oudere Engelse echtparen en de tuintjes liggen er allemaal piekfijn bij. bloempotten met cactussen en palmbomen.. mooie bloesems langs de gevels en een mooi zwembad. Het is geen onaardig vakantiepark en er zijn veel kindjes van Jonas zn leeftijd. Maar Eef en Tom missen toch de ruige natuur en de vrijheid en de uitzichten van ons huisje in Coin. We moeten even wennen! Maar een winkeltje met verse broodjes dichtbij en een biertje bestellen bij de poolbar is toch stiekum ook een keer lekker.

Vlakbij ons huisje liggen de grotten van Nerja een prachtig en enorm druipsteengrotten complex. Als we er op een regenachtige ochtend heen gaan blijken veel andere mensen van ons vakantiepark er ook te lopen. Jonas vind het ook leuk en ziet overal mannetjes en monsters en kastelen.



En dan het strand... op 2 km van ons huisje ligt het Playa Burriana. Ongeveer 1 km strook zand tussen de rotsen met een paar strandtenten met lekker eten en leuke winkeltjes en speeltoestellen en bootjes... kortom het perfecte strand voor jonge gezinnen! Het was gezellig druk met waggelende dreumesen, kinderwagens, rennende kleuters.... en de laatste 2 dagen van de vakantie waren weer perfect strandweer dus nemen we het ervan. De strandtenten hebben grote houtvuren waar ze vis op grillen maar ook grote pannen (veggie!) paella op maken. Lekker en leuk om naar te kijken.



Jonas krijgt een strandsetje wat zo klein is dat het makkelijk meekan in de koffer naar huis en hij is uren zoet met "kasteeltjes" bouwen





1 opmerking:

pieternel en Karel zei

Hallo Allemaal.
Lekker op het strand hè, houw dat maar even vol en geniet van de zon!
Groeten uit Assen.