maandag, mei 27, 2013

Vakantie Zuid-Spanje: dagtrip Ronda

Omdat onze buurtjes weer naar huis zijn en er niemand meer is om mee te spelen bij het huisje besluiten we dat het een mooi moment is voor de lange dagtrip naar de stad Ronda.
Het is maar 60 km rijden rijden, maar wel over bochtige bergweggetjes en door kleine dorpjes zodat je vrijwel de hele rit maar 40 kunt rijden of zo.

onze eerste stop is in het bergdorpje El Burgo waar we in een cafeetje een bakkie doen. Er is helemaal niemand behalve een paar poezen waar Jonas driftig achteraan rent, maar die niet willen kroelen.

Daarna stoppen we bij een mooi uitzichtpunt in de bergen waar je een korte wandeling kunt doen. Echt een geweldig uitzicht! En Jonas is ook erg enthousiast weer over het klimmen.


Door de oude binnenstad van Ronda loopt een spectaculair ravijn. Maar als we in de stad aankomen hebben we eigenlijk al wel honger en nog voor we dat ravijn gezien hebben strijken we neer op een pleintje om eens lekker tapas te gaan eten. Jonas eet gewoon hele sardientjes! En hij is gek op gefrituurde ansjovisjes!


We lopen hard voorbij aan de oudste stierenvecht-arena van Spanje... dan gaan we eens dat mooie ravijn bekijken, erg spectaculair.

Ondertussen scoren we voor Jonas nog een bijpassend schild bij het zwaard. Als we bij het ravijn staan te fotograferen ontdekken we dat onze ridder lekker in slaap is gevallen. Tijd voor papa en mama dus om even rustig wat winkeltjes af te kunnen struinen. Tom koopt nog een t-shirt en Eef een sjaal en dan gaan we maar weer eens terug naar de auto.


Terugrijden we langs de kust, dat is 90 kilometer, maar je doet er maar 5 minuten langer over, apart! En ook deze weg is een schitterende weg in de bergen uitgehakt. Jonas is inmiddels wakker geworden en we spelen "Ik zie ik zie wat jij niet ziet" in de auto. Hij snapt het spelletje nu helemaal en we zullen het nog heel vaak spelen deze vakantie.

Geen opmerkingen: