vrijdag, oktober 27, 2006

Toscane dag 10: Florence!


Vroeg op nadat onze wekker was gezet....not.. Het mobieltje was blijkbaar gereset en de wekker ging niet af omdat de tijd niet goed stond. Toch waren we vroeg genoeg op om lekker te ontbijten en laatste afwas/opruim te doen en de auto in te laden. Afrekenen van de schoonmaakkosten bij een chaotisch kantoortje op San Donato en het is richting Florence dat we gaan.

Florence inrijden lijkt mee te vallen tot we echt in het centrum komen en het vierbaans rijd waar maar twee rijstroken zjn. Anyway we komen aan bij hotel Guelfa en onze auto kan in een parkeergarage waar we de auto open moeten laten met de sleutels erin??Hopen maar dat ie er nog staat als we terug komen.We stallen onze spullen vast in het hotel omdat de kamers nog niet klaar zijn en gaan de stad in. Lekker struinen en leuk rondbrowsen. Alles is vertrouwd! We gaan naar het palazzo Pitti maar eerst lunchen. We zitten net als 2 amerikane erbij komen zitten en een praatje beginnen. Erg leuk, het zijn Ron en Don uit Seatle en ze vragen honderduit. Het zijn lawyers en tweelingbroers en doen een toer door italie. We babbelen over politiek en welke president er moet komen erg onderhoudend tijdens de lunch.Het blijkt ook dat er veel musea dicht zijn op maandag maar het palazzo pitti heeft de boboli tuinen die op zijn. Het blijkt erg leuk en groot met mooie uitzichten en een stoer museum met een medici tentoonstelling. Veel ingelegde mosaieken met voorbeelden en inspiratie uit allerlei musea samengebracht, onverwacht erg gaaf. De tuinen zijn ook leuk met als einde de bacchus natuurlijk.
Daarna is het einde van de middag en gaan we eerst terug naar het hotel wat opfrissen om daarna te gaan eten in La grotta Guelfa. Het is er nog en helemaal hetzelfde als zes jaar geleden. We eten er lekker een vegetarisch menu met een wijntje en we puilen uit na het happen.Leuk terug naar het hotel waar we vol heenrollen over allerlei leuke pleintjes. We maken plannen voor morgen en rollen het bedje in om enorm te ronken..
 Posted by Picasa

Geen opmerkingen: