vrijdag, oktober 27, 2006

Toscane dag 6: Scheve toren van Pizza's


Om de stedentrips door te zetten is het vandaag de beurt aan Pisa. We moeten toch de scheve toren gaan zien op het campo dei miracoli. Mooi rit naar Pisa waar we snel een parkeerplek vinden na 1 rondje te hebben gereden op een onduideijk stukje stad.
Van de parkeerplaats zitten we zo op het campo dei miracoli en het ernaar toe lopen laat zien dat ook Pisa er leuk middeleeuws aan toe is. We stappen de stadsmuren binnen op het plein en meteen is de toren te zien. Toch wel erg bijzonder eigenlijk als je het zo ziet. Je hoort er altijd zo veel van maar om hem echt zo scheef te zien staan is wel erg apart. Het hele plein is trouwens erg mooi en het staat er ook nog vol met allemaal souvenirstandjes en er lopen veel noordafrikaanse marktkooplieden rond die horloges, tajses, riemen, etc. willen verkopen. We slenteren leuk door de straatjes van Pisa, heerlijk relaxed.

We eten een panini vegetariana met een drinkje met uitzicht op de toren. Het is steeds mooier weer aan het worden en steeds warmer. Het zonnetje schijnt zijn best zelfs. Lekker een gelato in de zon tot besluit en we lopen terug naar de auto die bij een supermakrt staat geparkeerd. Toch nog even naar binnen voor wat inkopen :)Onderweg naar huis begint het te regenen en te regenen. De hele weg terug bar en boos.

's avonds klaart het nog even op, maar het blijft koud; tijd dus om een mooi haardvuur aan te maken.
 Posted by Picasa

Geen opmerkingen: