vrijdag, oktober 27, 2006

Toscane dag 10: Uffizi


Na een wat rumourige nacht (wat wil je midden in de stad) een leuk ontijbtje in ons hotelletje. We gaan naar het Uffizi vandaag en er staat ook al zijn we vroeg een flinke rij. We moeten ruim een uur wachten maar dan kunnen we erin. We nemen een leuke audioguide voor 2 personen en gaan de drukte in. We hadden voor het museum nog een fles drinken gekocht maar die mocht niet mee naar binnen. Handig dus :)

Het Uffizi is wederom erg gaaf. Met de audioguide weer een hoop leuke nieuwtjes te horen gekegen. Ook was er een leonardo da vinci tentoonstelling met wat van zijn tekeningen uitgewerkt in echte werktuigen erg leuk.
Je mocht alleen geen foto's meer maken in het museum, dat was wel jammer. In de rij stonden we de italiaanse metro te lezen en toen kwam er een italiaan met een enorm verhaal naar ons toe. Als enige in de rij zagen wij er zo italiaans uit!Na een ochtend Uffizi een snackje al lopende en een beetje struinend over het piazza Sante Croce is het al weer half drie en is het wel lekker om even bij te komen in ons hotel aangezien we er ook voor 5 uur moeten betalen. Anders komen we de dag erna niet vroeg weg.

Aangezien Eef helemaal gaar is van het slaapgebrek, gaan we even een uurtje plat. Daarna gaan we met hernieuwde energie souvenirs kopen. Bij een leuk kook-winkeltje halen we de nieuwe alessi pizza-borden. In de Rinascente (italiaanse bijenkorf) vinden we hele leuke koeienmokken, die hadden we precies nodig!! Voor ons staat een Japans stel die wel 20 alessi-artikelen koopt, en het moet allemaal stuk voor stuk ingepakt want het zijn kadootjes voor thuis! De Rinascente heeft een hele absurde etalage met vogelkoppen op de etalagepoppen.


's avonds eten we een pizza'tje op het plein bij het palazzo vecchio. Het is wildromantisch! We blijven nog lang hangen bij straatmuzikanten die onwijs goed spelen. Posted by Picasa

Geen opmerkingen: