vrijdag, oktober 27, 2006

Toscane dag 8: Laatste dag San Donato

Lekker ontbijten met een dwarf bread :) Het is nu zondag en onze laatste dag in San Donato, morgen naar Florance! We moeten echt nog een laatste olijfolie en nog wat kookspullen voor thuis halen en aangezien er een supermarkt in Poggibonsi Domenica aperto is gaan we daar kijken. Het klaart allemaal weer wat op buiten dus gaan we kijken of vanmiddag een wandelingetje vanaf San Donato (naar San Gimignano misschien)
Eef is lekker aan het opruimen terwijl ik de Blog verhalen aan het bijwerken ben. De Eef is helemaal bevangen door opruimwoede en zet alles in kratten en tassen. Zo zijn we er straks helemaal klaar voor.
Op de terugweg blijft het enorm mistig. Je ziet echt bijna niks op de kleine slingerbergweggetjes. Het is dus nog steeds niet echt wandelweer, We rijden terug naar San Giminiato om daar nog even te struinen, koud is het namelijk niet. Het is best druk en alles is open en gezellig middeleeuws. De sfeer blijft er gewoon helemaal ook al ben je er een aantal keren geweest. Op het plein gaan we op een terrasje een lekkere dolce met cafe happen. Het is een limone gevuld stuk torte, hmmmmm. Lekkere espresso/cappucino erbij, kan niet beter. De mist zorgt voor een mysterieuze sfeer in het stadje, gaaf hoor.

Uiteindelijk trekt de mist wat op en we gaan terug naar San Donato. Toch best mooi weer voor een wandelingetje naar Monteauto. Het pad begint naast ons huisje dus onwards! Het klaart lekker op met een zonnetje en het loopt heerlijk. Flink hoogteverschil wel maar daar draaien we ons niet voor om. In Monteauto eten we een minipanetone die oneindig houdbaar blijkt te zijn (maar goed te eten is). Het is hier en daar wat modderig en we glibberen door wijn- en olijfgaarden tot onze schoenen een en al modderklonten zijn.

Na een uurtjeof 3 zijn we terug in San Donato en gaan we lekker thuis voor het huisje in de zon met een biertje en een salata caprese zitten. Hmmmmm
's avonds ons laatste haardvuurtje en eeen heerlijk maal. Posted by Picasa

Geen opmerkingen: