vrijdag, oktober 27, 2006

Toscane dag 5: Siena


Vandaag is het Siena dag. We rijden leuk over een soort autostrada richting Siena. Het is weer supersmal en bizar slecht. Deze autostradae heeft ook geen tolheffing. Misschien omdat ie zo slecht is?
Siena is erg gaaf. Helemaal leuke middeleeuwse uitstraling. Campo bladiebla is erg stoer.
De duomo volgt en heeft een mooie zwartwitte toren. We halen kaartjes voor de Duomo en bijbehorende entree dingen. De vloeren van de Duomo zijn enorm mooie marmeren voorstellingen die normaal afgedekt zijn. In de herfst niet dus kunnen we ze mooi zien. De voorgevel van de Duomo is wel afgedekt voor onderhoud helaas.We mogen ook naar binnen bij een museum dat niet zo knug is, maar wel een stoer uitzichttoren heeft. Daar klimmen we op en maken mooie foto's. De crypte mogen we ook bezoeken met onze combiticket. We krijgen een Audioguide!! En het blijkt dat het geen crypte is onder de Duomo maar een oude Duomo, erg gaaf.

Op zoek gegaan naar een leuke plek voor pizza te eten. We komen uiteindelijk weer op de campo uit en eten een heerlijke pizza (wel wat fris is het ondertussen).We shoppen nog leuk wat rond en gaan ook leuk bij de Upim naar binnen. Toen ging het enorm regenen en waren we al onderweg naar de auto dus zijn we lekker naar huis gereden. We komen na deze lange dag laat aan en gaan lekker snacken en koken.'s avonds leuk cartagena gespeeld die Tom allebei won.
 Posted by Picasa

Geen opmerkingen: