zaterdag, oktober 18, 2008

Herfstvakantie 2008 stop 2: Lago di Tom

Na het ontbijt rijden we weg uit Luzern. Het regent en het is vreselijk mistig.
Als we de Seelisbergertunnel uit komen is de mist ineens weg en schijnt de zon. De Gotthardpas is nog gewoon open en we besluiten om de pas over te rijden in plaats van die vervelende tunnel te nemen. Het is prachtig helder weer en de uitzichten zijn adembenemend.
Van Cinque terre 2008


Aan de andere kant van de pas rijden we naar het dorpje Altanca, daar hebben we voor komende nacht een reservering in het pensionnetje Genziana. Vanaf Altanca kun je met de steilste tandradbaan van Zwitserland naar een heel mooi wandelgebied met bergmeertjes. een van die bergmeertjes heet het Lago di Tom. Er is ook een boederij bij, de Alpe di Tom. We maken een fikse tocht van 5 uur door het prachtige gebied.

Van Cinque terre 2008


Van Cinque terre 2008


Van Cinque terre 2008


Als we terug in ons hotel komen, blijkt dat de eigenaar die ook de kok is, vanavond pas laat zal terugkomen. De mevrouw bij wie we ook incheckten, moet het alleen doen vanavond. Ze verontschuldigt zich wel 100 keer, ze kan maar een paar gerechten van de kaart maken. Maar ze kookt hardstikke goed! We krijgen een hele dikke minestrone met bonen, dan crespelle, een pannekoek met spinazie en ricotta overgoten met room.. vervolgens pasta met een superlekkere tomatensaus. We drinken wijn die gemaakt wordt door iemand uit het dorp.

Ons kamertje is heel simpel met een oranje sprei en een heel laag plafonnetje, maar wel met prachtig uitzicht op de bergen.
We slapen heerlijk in de berglucht.

Geen opmerkingen: