zondag, oktober 19, 2008

Herfstvakantie 2008 stop 6: Genua

Onze laatste nacht in Italie brengen we door in Genua. Toch wel leuk om voor het evenwicht ook nog even een grote stad aan te doen. Het is een echte havenstad. Het gedeelte aan de havens is nieuw modern, strak en ruim en vinden we wel aangenaam. De rest van de stad bestaat uit een netwerk van hele nauwe donkere steegjes die een wat vervallen en ongure indruk maken. Helaas ligt onze B&B ook in zo'n steegje.

We struinen wat door de steegjes op zoek naar leuke winkels (Applestore voor Siets en Bas) maar we vinden maar weinig interessants en de vuilheid en de ongure types die we tegenkomen gaan ons ook en beetje tegenstaan. Op een gegeven moment zit er zelfs een vrouw te poepen op straat! Yuck! Wegwezen hier! Dan maar naar de havens dus, zout water is altijd fris :-)

De grote toeristische trekpleister van Genua is het acquario, een heel groot gebouw waar allerlei zeedieren in getoond worden. Nou ja we vinden dierentuinen altijd leuk en we weten ook niks beters te doen dus we wagen maar een poging en gaan naar binnen. Het is inderdaad best leuk gedaan die acquariums allemaal, vermakelijk voor een paar uur. Het Oceanium in Blijdorp is wel veel mooier en de mascotte Splaffy de zeehond vinden we ook maar bedenkelijk, zeker omdat je bij de ingang verplicht met m op de foto moet (je hoeft de foto niet te kopen, maar ja, dan hangt je foto daar maar!)
Van Cinque terre 2008


Eigenlijk is het het leukst om alle andere bezoekers te bekijken... er is een groep italiaanse oude dametjes die bij ieder dier staan te kirren van verrukking en met veel superlatieven uiting geven van hoe leuk ze wel niet vinden... bij de uitgang bedanken ze zelfs de portier uitbundig voor de fijne middag. Blijkbaar zijn er niet veel dierentuinen in Italie?

Van Cinque terre 2008


Aan het eind van de dag gaan we uitgebreid uit eten bij I tre merli . Het is er niet echt druk, maar er zitten allemaal mannen met tasjes van een of ander congres.. we kunnen niet lezen wat voor congres en we proberen te bedenken wat deze mannen metelkaar gemeen hebben... psychologen, urologen, accountants? Ook is er een dik Amerikaans stel wat heel veel drinkt en als de man naar de wc loopt houdt ie zn kruis vast, nog meer yuck... Genua is een stad van poep en pies.
Maar het eten is verder super .. heerlijke handgemaakte ravioli met notensaus.. gefrituurde koeken van kikkererwtenmeel met hete pepersaus en als toetje een superlekkere citroentaart met een heerlijke dessertwijn erbij. In culinair opzicht was het bezoek aan Genua dus toch erg geslaagd!

Geen opmerkingen: