zaterdag, oktober 18, 2008

Herfstvakantie 2008 stop 3: Punte Mesco

na de stop in Altanca gaan we naar Italie. We gaan naar Moneglia, een dorpje tussen Genua en de Cinque Terre.
We hebben een apartementje gereserveerd voor 4 nachten bij agriturismo L'Ulivo et il Mare. De agriturismo ligt aan een supersmal weggetje tussenolijfgaarden en we hebben uitzicht op zee vanaf ons balkonnetje!
Van Cinque terre 2008


De eerste dag maken we een wandeling naar Punto Mesco, aan de noordkant van het natuurgebied Cinque Terre.
Vanaf ons huisje is het 2 km bergaf naar het stationnetje van Moneglia. Daarvandaan vertrekt ieder uur een treintje wat langs alle dorpjes van de cinque terre gaat. We stappen uit in Monterosso, het meest zuidelijke dorpje van de cinque terre en lopen dan naar Levanto over een rotstop die Punte Mesco heet.

Van Cinque terre 2008


De zee is prachtig blauw en het pad geeft hele mooie uitzichten over het stadje. Er zijn veel wandelaars op het pad, veel Italiaanse gezinnen die op zondag lekker eropuit gaan.
Het is enorm warm en onderweg komen we allemaal mensen tegen die in zee zwemmen. Maar wij hebben onze zwemspullen niet bij ons, dus helaas kunnen we alleen pootje baden.

Van Cinque terre 2008


Van Cinque terre 2008


In Levanto eten we focaccia's en gaan we lekker op de rotsen liggen bij het strandje. We kijken naar alle badende italianen en lopen zelf tot onze knieen het water in.

Van Cinque terre 2008

Geen opmerkingen: