zondag, oktober 19, 2008

Herfstvakantie 2008 stop 4: Cinque terre

vandaag nemen we de trein naar Riomaggiore, het achterste dorpje in de cinque terre. Vanaf daar loopt er een heel populair pad langs de kust: de Via dell'Amore. Je moet kaartjes kopen voor 5 euro pp en je loopt er, zeker in het begin, in de file. De uitzichten zijn echter prachtig en als we een halfuurtje onderweg zijn wordt het pad wat moeilijker en dus ook rustiger. Tom gaat helemaal los op het fotograferen van de grote agaves die langs het pad staan.
Van Cinque terre 2008


het weer is een beetje onbestemd, benauwd en bewolkt met afentoe een waterig zonnetje wat door de wolken heenbreekt
Van Cinque terre 2008

We lopen van Riomaggore naar Manarola, Corniglia en Vernazza. Steeds mooie dorpjes met gekleurde huisjes. Natuurlijk lopen we tussen hordes Amerikanen en Australiers, veel mensen die niet voorbereid zijn op het steile rotspad.. mensen op teenslippers zelfs een franse dame met panties aan in elegante open schoentjes!

Van Cinque terre 2008


Als we in Vernazza zijn hebben we lang genoeg gelopen. We zouden nog verder kunnen gaan naar Monterosso maar we vinden het best zo. Met een lekker ijsje struinen we langs de toeristenshopjes. Het laatste stukje van het pad.. doen we met de veerboot!

Van Cinque terre 2008

Geen opmerkingen: