zondag, oktober 19, 2008

Herfstvakantie 2008 stop 5: Monte Portofino

Bruno, de verhuurder van ons appartementje, had ons een tip gegeven: we moesten naar Camogli gaan. Portofino is er voor de Amerikanen, maar Camogli is er voor de Italianen. Nu liggen beide plaatsjes vlakbij elkaar in het natuurgebied van de monte Portofino, dus we kunnen er een leuk uitstapje van maken.

Portofino is een enorm poenig plaatsje. Parkeren kost 5 euro per uur, maar na 2 uur heb je ook echt het hele dorpje wel gezien. Mooi haventje, mooie doorkijkjes. Vooral de rijke Amerikaanse toeristen zijn grappig. Er loopt een vrouwtje op dure schoentjes, diep weggedoken in de capuchon van haar sweater, met een enorme zonnebril op. Een beetje als een paparazzi-foto van een bekende filmster die op zondag het vuilnis buiten zet. Op een terrasje drinken we een koffie, naast ons zit een Amerikaans gezin enorme hoeveelheden champagne weg te drinken. Ze zitten er net zo lang als wij met onze koffie, maar als ze weggaan moeten ze 200 euro afrekenen!
Van Cinque terre 2008


Van Cinque terre 2008


Dan gaan we naar Camogli, de naam is een samentrekking van "Casa di Moglie" wat "huis van de vrouwen" betekend. Dat komt omdat het een echt vissersdorp is en de vrouwen thuis bleven als de mannen op zee waren.
De zon breekt door en we lunchen op een zonovergoten boulevard met heerlijke pasta en wijn.

Van Cinque terre 2008


Van Cinque terre 2008


Van Cinque terre 2008


Dan rijden we terug naar Moneglia. Als een van de weinig dorpjes heeft t een zandstrand ipv een kiezelstrand en kun je er gratis op zonder dat je een ligstoel moet huren. Ook fijn is dat het niet aan een boulevard ligt zodat alle toeristen toekijken hoe je je badkleding aan- of uittrekt. We gaan dus nog lekker even zwemmen in de zee! En dat half oktober, wie had dat gedacht! Het water is heerlijk en glashelder. Er komt een Italiaans vrouwtje naar me toe wat waarschuwd voor Meduse (kwallen) haar schouder is helemaal rood. Een eindje verderop zie ik inderdaad een klein bruinrood gespikkeld kwalletje zwemmen. Ook zwemmen er veel vissen! er zijn grote vissen met zwarte strepen en blauwe vinnen die rond je voeten zwemmen en eten zoeken tussen het omgewoelde zand. Er zijn ook een soort sardienachtige kleine visjes en dikke ronde grijze vissen... het is een leuk gezicht! Als we hier nog eens komen gaan we snorkelen!

Van Cinque terre 2008

1 opmerking:

Sabrina zei

Het ziet er weer prachtig uit. Mooi weer gehad en hele mooie foto's.