zondag, augustus 17, 2008

MAIDEN!!!!

Gisteren ben ik met Jasper en Rick naar Iron Maiden geweest in Assen (TT circuit). "Vroeger" was Iron Maiden eigenlijk overal wel te horen. Als we zaten te Magic-en, miniatuurtjes schilderen bij Rick, etc. stond er wel Maiden aan. Nostalgie alom eigenlijk en ze zijn natuurlijk nog steeds erg goed en dan treden ze ineens op in Nederland. Jasper had begin van het jaar de kaartjes al geregeld dus we waren "good to go". 
Zaterdag einde van de middag bij Jasper Burgers & fries happen en dan onderweg met de nieuwe "family-car" :) Z
e traden dus op in Assen op het TT-circuit, een stukje rijden weg: dikke 2 uur vanaf Den Bosch!
Maiden stond natuurlijk in de auto aan dus de sfeer heenwaarts was gewoon al goed! Eigenlijk was het om 15 u. al open in Assen maar eerst kwamen er een paar opwarm bandjes waaronder Within Temptation. Even stilstaand hierbij vonden we gedrieen toch wel dat dit eigenlijk gewoon niet past bij een concert van Iron Maiden. Within Temptation met de meer symfonische gothic inslag (en toch ook een meer poppy, jong pupliek) past gewoon niet bij de oude rockers en echte metal van Iron Maiden. Wat ons betrof ging het dus gewoon alleen om Iron Maiden en we waren ruim op tijd in Assen. Staartje Within Temptation was nog bezig toen we ergens op een achteraf weiland geparkeerd werden. Richting het terrein waren ze hun set aan het afronden en het klonk zeker niet slecht, maar nogmaals de match was gewoon niet goed met Iron Maiden :)
Eerst wat shirts scoren natuurlijk en aangezien het de "somewhere back in time" -tour was, met allemaal klassiekers uit de jaren 80, waren ook de shirts te krijgen met de oude prints! Ik heb een stoer live after death shirt gescoord:Het concert was super! er waren 27000 man die helemaal uit hun dak gingen. Ik heb nog geprobeerd met mobiele foon een filmpje te maken, maar dat werd echt niks. De nummers waren super, geweldige opening met Aces High.
Bruce was goed bezig alleen kon je hem af toe bijna niet meer horen omdat iedereen zo hard mee zong! :) Natuurlijk was Bruce lekker aan het babbelen tussen de nummers door en had hij het over dat festivalletje dat nu ook in NL aan de gang was. Daar werden allemaal mensen geinterviewd en kwamen op TV. Waarom was hier dan geen TV! Eigenlijk alleen maar goed want als dat zo was (vond Bruce) werd Maiden ook ineens commercieel en mainstream en dat kon dan weer niet goed zijn.
Verder heeft Bruce regelmatig zijn stop-regel gebruikt: "Scream for me...Assen"! Kon niet ontbreken natuurlijk!
Persoonlijk vind ik de Rime of the ancient mariner erg goed, maar ook de number of the beast was erg stoer. De show was met veel gigantische vuurpotten en vuurwerk, maar ook de achtergrond decors die continu wisselden; gewoon goed opgezet. Eddie is natuurlijk ook nog even op komen duiken en wandelde zelfs nog even over het podium.
Gelukkig had Rick nog een camera bij dus ik ben benieuwd of daar nog leuke fotos bij zitten. Ik heb youtube al afgezocht en er is genoeg te vinden van het optreden in Assen. Leuk om alles nog eens te herbeleven.

Geen opmerkingen: