zondag, augustus 10, 2008

Steppe tuin

Het kleine stukje tuin dat we hebben, kenmerkt zich door een allegaartje van zaaisel en uitprobeer groente. Deels lukt dat ook wel alleen als de groente ge-oogst is, dan blijft er een allegaartje over. Tijd voor structuur en eenheid dus! Een nieuw plan voor de tuin wordt gemaakt nadat Eef uitgebreid vooronderzoek in de boeken heeft gedaan.
Vorig weekend was het dan zo ver: op naar de tuinwereld om plantjes in te slaan en daarna de tuin omspitten en planten maar. We kiezen als 'centrale' plant de yucca, daarbij halen we een leuke kleine en een grote lampenpoetsergras en nog een andere siergras. Voor een beetje bloem en hopelijk vlinders komt er een dwerg vlinder struik. Een leuk dragen maakt het helemaal af: de steppetuin is geboren! 
Het hele stukje grond werd afgelopen weekend door Tom leeggehaald en omgespit (de munt en de papaver mogen blijven en krijgen ook een plekje in de steppetuin). De stokrozen mogen ook nog even blijven maar worden straks als ze 'op' zijn ook vervangen door een blijvende plant (krentenboompje?). De rest van de tuin wordt ook grondig onder handen genomen door Eef die lekker de lavendel snoeit en enorm onkruid wiedt! Op zondag wordt ook nog de tuinverlichting gefixed met een nieuwe adapter en lampjes en daarmee is alles zomerklaar! Alleen jammer dat het nu dan regent :)

Hier zit Muis te wachten tot  kattegras opkomt:

Geen opmerkingen: