zondag, augustus 24, 2008

Weekendje Vianden dag 1

We hebben voor 2 nachten een hotelletje geboekt in Vianden: Het hotel is eigenlijk nog veel leuker dan de website deed vermoeden! Een mooi authentiek gebouw midden in het centrumpje, maar toch met gratis parkeerplaats vlakbij. Onze kamer heeft uitzicht op het kasteel van Vianden. Het hotel heeft een mooie lichte ontbijtzaal, een restaurant, een cafe en een pizzeria met houtoven! Fijn, want een pizzeria betekend een garantie op lekker vegetarisch eten! Toen we vrijdagavond aankwamen hebben we enorm zitten genieten van onze enorme supergoeie pizza's. Daarna maken we een korte avondwandeling en rollen we ons bedje in.

Zaterdagochtend staan we al vroeg op. Lekker uitgebreid ontbijten in de mooie ontbijtzaal. Dan op pad naar Echternach.Eerst een rondje door het centrumpje waarbij we nog wat culinaire souvenirs meekapen uit de supermarkt.
We doen een wandeling over het pelgrimspad door een deel van "klein zwitserland" waar beekjes de rotsen mooi hebben uitgesleten.Na de wandeling gaan we ook nog even naar onze favoriete stad Trier. We kopen wat tijdschriften (beter en goedkoper dan in Nederland) , shoppen wat door leuke design en woonwinkels en strijken neer bij ons favo wijnhuis Kesselstatt voor een lekkere Wein en Kaeseplatte.
Eerst hadden we in Trier willen eten, maar eigenlijk hebben we nu geen honger meer. Dus rijden we weer terug naar Vianden, maar niet voor we eerst gedag hebben gezegd tegen de zwijntjes in het Wildgehege in Trier. Het schemerde al een beetje en de dikke oudere zwijnen lagen al te tukken, maar een paar kleintjes waren nog lekker aan het knorren.In het hotel toch nog maar zo'n heerlijke pizza naar binnen gewerkt en weggespoeld met Diekirch, het enige echte authentieke Luxemburgs bier.

1 opmerking:

Ascha zei

Gave foto's zeg!